Новини
Події

У Хмельницькому рятувальники відточують техніку гасіння пожеж у висотних спорудах (ФОТО, ВІДЕО)

Вже понад тиждень хмельницькі надзвичайники проводять оперативно-тактичні відпрацювання будинків підвищеної поверховості обласного центру – як житлових, так і торгово-офісних. Роблять це, аби бути певними, що зможуть приборкати пожежі у висотних спорудах.

Напередодні нового року надзвичайники здійснили перше відпрацювання житлового сектору в обласному центрі. Під час проведення заходів рятувальники особливу увагу звертали на справність внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання. Окремо співробітники ДСНС провели моніторинг під’їздів пожежно-рятувальної техніки до пожежних гідрантів, кругових проїздів навколо багатоповерхових житлових будинків та місць встановлення великогабаритної спецтехніки.

Пожежі у будинках підвищеної поверховості – це завжди особлива небезпека для мешканців. У багатоповерхівках під час пожежі значно збільшується час евакуації мешканців та ускладнено гасіння пожежі, особливо на верхніх поверхах. До будинків, які мають понад 10 поверхів, значно більші вимоги щодо протипожежної безпеки, зазначають у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Ще одне відпрацювання висотних будинків хмельницькі рятувальники здійснили сьогодні, 5 січня, у мікрорайонах обласного центру з великою кількістю будинків підвищеної поверховості.

Загалом такі відпрацювання триватимуть протягом двох місяців. За цей час підрозділи 1 Державного пожежно-рятувального загону планують перевірити всі об’єкти підвищеної поверховості міста Хмельницького.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter