Новини
Освіта

Школярі Хмельниччини можуть зареєструватися на пробне ЗНО

За добу на пробне ЗНО вже встигли зареєструватися 1058 мешканців Хмельницької області. Найбільше – з Хмельницького (280), Кам’янця-Подільського (142) та Старокостянтинова (125). Проте процедура реєстрації буде вважатися завершеною лише тоді, коли у регіональному центрі оцінювання якості освіти отримають підтвердження про оплату проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання.

Від учора, 5 січня, в Україні стартувала реєстрація для участі у пробному ЗНО. Процедура реєстрації проста та не потребує паперових документів, як основна сесія.

Достатньо зайти на сайт Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, знайти вкладку «Пробне ЗНО», заповнити заяву та створити персональну сторінку, – розповідає методистка ВРЦОЯО Ірина Ковальчук.

Цього року пробне ЗНО зазнало певних змін. На противагу попереднім рокам абітурієнт має право зареєструватися лише на один з 9 пропонованих до здачі на основній сесії предметів:

  • українська мова;
  • українська мова і література;
  • історія України;
  • математика;
  • біологія;
  • географія;
  • фізика;
  • хімія;
  • іноземні мови: англійська, іспанська, німецька та французька.

Чому лише один – тому що ми хочемо забезпечити на пунктах тестування безпечні умови для самих учасників та для персоналу, який буде працювати там, зменшивши навантаження і кількість людей, які будуть спілкуватися, – пояснює Ірина Ковальчук.

Всі, хто зареєструється на пробне зовнішнє незалежне оцінювання, отримають приємний бонус – кожному із них в особистому кабінеті будуть доступні тестові зошити з решти предметів.

Реєстрація на пробне ЗНО триватиме до 19 січня включно. На відміну від основної сесії, яка є безкоштовною, за пробне доведеться платити. Цього року його вартість становить 240 гривень. З проплатою варто встигнути до 23 січня.

Коли учасник пробного ЗНО реєструється у програмі, він роздруковує квитанцію, за якою потрібно буде оплатити у будь-якій філії банку. Але він буде остаточно зареєстрований тільки тоді, коли у Вінницькому регіональному центрі побачать, що проплата здійснена, – наголошує Ірина Ковальчук.

Цього року пробна сесія ЗНО відбудеться 10 квітня. Результати будуть оприлюднені на особистих сторінках учасників 16 квітня.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter