Новини
Бізнес

У Хмельницькому показали, як виглядають ринки в перший день локдауну (ФОТО, ВІДЕО)

Закриті ворота, порожні торгові площі та прилеглі вулиці – життя на трьох найбільших непродовольчих ринках Хмельницького завмерло і зупинилося. Орієнтовно, на 16 днів.

Напередодні запровадження “карантину зимових канікул”, як акуратно назвали у владі зимовий локдаун, у спільнотах підприємців тривали гарячі дискусії щодо запровадження додаткових карантинних обмежень задля недопущення поширення COVID-19 на території держави. Підприємці обурювалися, чекали, що в уряді таки змінять рішення і дозволять їм працювати з дотримання всіх необхідних вимог безпеки. Проте…

Попри те, що обговорювалася інформація, що непродовольчі ринки, нібито за домовленістю із владою, працюватимуть у штатному режимі (у соцмережах навіть оприлюднювали лист від імені голови ГО “Асоціація Хмельницьких ринків” та його виконавчого директора, де про це йшлося), офіційної інформації від влади щодо дозволу на роботу місць торгівлі непродовльчими товарами не надійшло. Тож, навчені досвідом карантину вихідного дня, підприємці, схоже, таки не ризикнули порушити озвучені владою обмеження, аби не отримати обіцяні штрафи. І життя на ринках міста завмерло.

Як виглядають місця торгівлі у перший день локдауну, показали у фото та відео.

Тим часом біля магазину “Епіцентр”, який обговорювали і під час весняного локдауну, і напередодні зимового, зафіксували вже традиційну для карантинних часів чергу. На вулиці.

Яка така нагальна потреба змушує людей мерзнути в очікуванні, поки їм дозволять увійти всередину, невідомо… На відео видно, як одна з покупчинь вийшла з магазину з рулоном туалетного паперу. Напевно, у продовольчих супермаркетах, яким дозволено працювати у локдаун, і які мають досить широкий асортимент товарів, в тому числі, і побутових, такого не продають. І треба мерзнути пів години на вулиці, аби це купити…

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter