Новини
Суспільство

У перший вечір локдауну хмельничани влаштували променад із чергами (ВІДЕО)

Вихідний 8 січня співпав із початком “карантину зимових канікул”. Спраглі розваг та прогулянок мешканці Хмельницького, особливо, після святкування Різдва та в очікуванні вимушеного двотижневого перебування в режимі жорстких обмежень, вийшли на вечірню прогулянку у центр міста, до головної ялинки обласного центру.

Власне, ялинка, фотозони (частина яких уже зникла з території Різдвяного ярмарку) та ілюмінація – це все, що нагадує нині про свято у центрі міста. Будиночки, в яких можна було ще вчора придбати сувеніри, гарячі напої та таку-сяку їжу для перекусу, від сьогодні зачинені. Їх з території ярмарку, який від сьогодні призупинив свою роботу, не прибрали, аби місто геть не втратило хоча б залишки святкової атмосфери. Чи залишать їх до кінця локдауну, чи таки приберуть, у владі поки що не визначилися. Так само як іще не знають, чи продовжить свою роботу ярмарок після 24 січня. Принаймні, у коментарі сайту Є начальниця управління торгівлі Руслана Сідлецька зазначила: ймовірність того, що ярмарок відновить свою роботу наприкінці січня вони не відкидають.

Отож прогулюватися пішохідною Проскурівською біля ялинки – це все, що наразі залишилося з розваг для хмельничан. Ті, хто звик грітися гарячими напоями, шукають їх тепер деінде. І знаходять. Неподалік Різдвяного ярмарку працює декілька стаціонарних точок торгівлі гарячими напоями. Мінімум в одній з них змерзлі хмельничани, які полюбляють глінтвейн, можуть його придбати. Але для цього доведеться вистояти чималу чергу. Натомість на Різдвяному ярмарку працювало таких точок з десяток або й більше. І таких черг, які зафіксували сьогоднішнього вечора, там не було практично ніколи.

На відсутність логіки у запроваджених обмеженнях звертають увагу хмельничани у своїх відео.

Та показують, як виглядає Проскурівська вечірньої пори у перший вечір локдауну.

Не дивно, що підприємці, яким заборонити торгувати на ринках та у магазинах, обурені.

Попри обмеження роботи спортивних залів та фітнес-центрів, у Хмельницькому як мінімум один тренажерний зал продовжує працювати всупереч забороні.

Читайте також: У Хмельницькому показали, як виглядають ринки в перший день локдауну (ФОТО, ВІДЕО)

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter