Новини
Інфраструктура

Атракціони у центрі Хмельницького відключать від електропостачання

Власники дитячих атракціонів, розташованих у сквері ім. Т. Шевченка у центрі Хмельницького, не знайшли нічого кращого, ніж вчепити електрощиток на дерево, що росте неподалік. Порушення, в тому числі, техніки безпеки, комунальники “побачили” лише після того, як на них звернули увагу хмельничани.

Мешканці Хмельницького всерйоз взялися захищати міські дерева. Після активного обговорення наслідків “омолодження та кронування” дерев у парку імені М. Чекмана, містяни звернули увагу на іншу зону відпочинку, де дерева також не “обійшли увагою”. Цього разу – власники дитячих атракціонів, розташованих за кілька метрів від кінотеатру ім. Т. Шевченка. Аби забезпечити свої каруселі та інші дитячі розважальні споруди електрикою, електрощитки причепили до дерева, що росте неподалік.

Першим звернув увагу на дивне використання зелених насаджень хмельничанин Степан Кушнір. Фото з лаконічним підписом “Електрощиток на дереві в парку Шевченка. Не найкраще рішення з точки зору техніки безпеки” швидко розлетілося мережею.

Коментуючи новину, хмельничани, зокрема, пригадують надзвичайну подію, яка сталася неподалік цього місця два з половиною роки тому. Тоді з іншого боку кінотеатру місцевий мешканець помер в результаті удару струмом від електрощитка, розташованого, щоправда не на дереві, а на стовпі, але на небезпечно низькій висоті.

Точки підключення – демонтують, дерево – врятують

На допис оперативно відреагував очільник Департаменту інфраструктури Василь Новачок та передав естафету з реагування далі – головному спеціалісту відділу з благоустрою міста управління житлово-комунального господарства (принаймні так ця посада називалася донедавна) Василю Кабальському, який також не забарився із відповіддю і “відзвітував” там же, під дописом:

“Власників точок підключення атракціонів попереджено про демонтаж електрообладнання з дерев”

Тож власникам атракціонів, які, попри не дуже сприятливі погодні умови, таки користуються попитом у малих хмельничани, доведеться тепер шукати інші площини, на яких електрощитки можна буде прилаштувати безпечно і без шкоди навколишньому середовищу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter