Новини
Екологія

На Хмельниччині рибалки набраконьєрили на понад 380 тисяч гривень

Протягом 2020 року державними інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля проведено 754 рибоохоронні рейди та викрито 909 порушень природоохоронного законодавства, з яких 295 – грубі.

Протягом року оформлено 167 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 354 одиниць заборонених знарядь лову.

Всього за цей період складено 447 протоколів:

  • 293 – за порушення правил рибальства
  • 136 – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів
  • 13 – за невиконання законних розпоряджень чи приписів посадових осіб
  • 4 – за виготовлення, збут, зберігання чи рекламу заборонених знарядь лову
  • 1 – за експлуатацію на водних об’єктах водозабірних споруд, не забезпечених рибозахисним обладнанням

На порушників накладено штрафів на суму 29 327 гривень. Збитки, завдані рибному господарству, склали 382 148 гривень. У порушників вилучено 721 одиниць заборонених знарядь лову», – розповів керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

До судів направлено 440 адміністративних справ для притягнення винних осіб до відповідальності. Відкрито 15 кримінальних проваджень, повідомляють у рибоохоронному патрулі Хмельницького.

Також впродовж 2020 року державні інспектори регулярно виявляли продаж риби без документів на ринках області. Із порушеннями торгували у смт Сатанів, смт Стара Синява, смт Летичів, а також містах Кам’янець-Подільський, Дунаївці, Деражня, Шепетівка, Нетішин та Хмельницький.

На всіх порушників складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ передано до судів за місцем скоєння правопорушення для притягнення винних осіб до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області нагадують про телефонну «гарячу лінію»: (068) 384-98-10 куди можна повідомити про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби.

Нагадаємо, на Хмельниччині продовжує діяти заборона на вилов риби на зимувальних ямах та раків. На офіційному вебсайті Держрибагентства можна ознаймитися з їх переліком та інтерактивними картами розташування.

Також у Держрибагентстві нагадують, що любительський вилов риби взимку дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти одиниць на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство, – не більше десяти.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter