Новини
Бізнес

Платники податків Хмельниччини спрямували до бюджету понад 12,5 мільярда гривень

Найбільшу питому вагу у доходах місцевих бюджетів становить податок на доходи фізичних осіб, збір якого забезпечено майже на 5 мільярдів гривень. Приріст ПДФО до відповідного попереднього періоду склав 413 мільйонів гривень.

Протягом 2020 року обсяг надходжень до бюджетів усіх рівнів від платників податків Хмельницької області склав 12,5 мільярда гривень, що у порівнянні з 2019 роком більше на 1,3 мільярда гривень, або на 11,5 відсотка. При цьому індикативне завдання виконано на 108,5 відсотка, що дозволило забезпечити додаткові податкові надходження у сумі 1 мільярд гривень.

У підсумку доходи державного бюджету досягли рівня у 5,3 мільярда гривень. Забезпечено темпи росту платежів на 116,6 відсотка, що у грошовому значенні становить 760 мільйонів гривень. Примітно, що бюджетоформуючим сегментом тут став податок на додану вартість, загальна сума якого склала 2,4 мільярда гривень.

Територіальні громади краю отримали для життєзабезпечення та розвитку 7,2 мільярда гривень податків та зборів, що порівняно з минулорічним результатом більше на 8 відсотків, або на 537 мільйонів гривень. Найбільшу питому вагу у доходах місцевих бюджетів традиційно становить податок на доходи фізичних осіб, збір якого забезпечено майже на 5 мільярдів гривень. Примітно, що приріст ПДФО до відповідного попереднього періоду склав 413 мільйонів гривень.

Як зазначили в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області, системне наповнення дохідної частини бюджету базується на сумлінні соціально відповідального бізнесу та ефективній діяльності електронних сервісів, які надаються податковою службою, а також впровадженням аналітичних систем управління та моніторингу економічних процесів. Податкова служба працює відкрито, прозоро, а головне доброзичливо у комунікаціях з сумлінним бізнесом, демонструючи сучасний підхід у впровадженні податкових новацій.

Як свідчать зустрічі з представниками підприємницької спільноти краю, бізнес підтримує мотивацію на сервісне обслуговування, здорову конкуренцію, легалізацію трудової зайнятості. Зрештою, така співпраця й формує позитивний фінансовий результат.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter