Новини
Події

У Хмельницькому на майдані – два мітинги одночасно (ФОТО, ВІДЕО)

У центрі Хмельницького, на майдані Незалежності, містяни, які прийшли на акцію протесту, “розриваються” між двома мітингами. Одним з них керує відомий у місті бізнесмен, на другому виступають представники партії більшості у міській раді.

Про акцію протесту, заплановану на 13.30 сьогодні, 13 січня, у соцмережах попереджали завчасно. Листівку з датою та часом проведення мітингу поширювали в соцмережах. Агітка не містить жодної інформації про організаторів акції, тож до останнього хмельничани намагалися з’ясувати, під чиїм проводом вони виступатимуть проти, як зазначено на листівці, “лохопандемії”.

Зрештою, організаторську ініціативу приписали відомому у Хмельницькому бізнесмену Віктору Вікарчуку. Саме на його сторінці у Фейсбук з’явилася така листівка у понеділок у дописі, де перераховувалися вимоги, з якими закликали вийти на майдан. А саме:

  • відновити право на працю!
  • відкрити лікарні для доступної медицини!
  • скасувати масочний режим!
  • в школах відновити традиційне очне якісне навчання!
  • зупинити медичний диктат!
  • притягти до відповідальності і звільнення осіб, які знищують життєдіяльність і економіку країни!
  • скасування драконівських тарифів!

Порівняно з недільним протестом, сьогодні в обласному центрі на майдані набагато більше людей. От тільки, схоже, не всі розуміють, що саме вони вимагають на мітингу.

Як повідомляють у телеграм-каналі Хмельницький LIVE, дехто з хмельничан прийшов з прапорами, на яких написано “SaveФОП”.

Не додають конструктиву зібранню і дві “трибуни”, на яких виступають спікери.

А тепер вся комічність ситуації. З одного боку говорять представники Команди Симчишина, з іншого – Вікарчук кличе всіх на свою сторону. У перших “SaveФОП” протестують проти локдауну і збільшення тарифів. У інших – проти масок і т.д, – пишуть у соцмережах.

“Відбувається 2 різних протести”, – коментують хмельничани.

І додають:

Варто зазначити, що на протесті Вікарчука людей більше.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter