Новини
Погода

Чи загрожуватиме Хмельниччині друга хвиля морозів у лютому?

Синоптики прогнозують на середину лютого другу хвилю похолодання. Дізнайтесь завчасно, які області опиняться в центрі дії арктичного повітря, чи слід чекати опадів, та яка погода очікується на Хмельниччині.

Які регіони України накриє хвиля арктичного повітря в середині лютого

Згідно метеорологічним прогнозам, всередині лютого до України знову надійде повітря полярного походження. Арктичний фронт очікується слабкішим за циклон, який спостерігатиметься на початку місяця. Згідно попередженням синоптиків pogoda.meta.ua/, друга хвиля морозів накриє насамперед північно-східні області країни. В Чернігівській, Сумській, Харківській областях та на півночі Київської області температура знизиться до -15°С..-17°С. Опадів в цей період не очікується.

Погода в Хмельницькій області

Після відлиги в кінці другої декади лютого, на Хмельниччину прийде незначне похолодання, але арктичне повітря дістанеться області значно ослабленим. Зміну погоди супроводжуватиме північно-східний вітер. З 15 лютого температура почне поступово знижуватися, і вночі досягатиме позначки від -5°С до -7 °С. В період 15-17 лютого на жителів Хмельницької області очікує наступна погодна картина:

  • мінлива хмарність;
  • відсутність опадів;
  • вологість повітря 80-82%.

Незважаючи на нічні морози, вдень температура підніматиметься до 0°С, а 17 числа – до +1°С. Похолодання триватиме лише 3-4 дні, надалі спостерігатиметься поступове потепління.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter