Новини
Культура

Хмельницькі студенти заспівали щедрівку мовою жестів (ВІДЕО)

На різних святкових локаціях у центрі міста студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії (ХГПА) записали відеоролик. У ньому проспівали щедрівку, яку зможуть почути хмельничани, котрі сприймають світ виключно через мову жестів. Вже не вперше на Хмельниччині музичні твори можна не лише почути, а й побачити, та спробувати відчути, як сприймають світ люди, які живуть у абсолютній тиші.

Студенти-волонтери факультету дошкільної освіти і психології та факультету початкової освіти та філології ХГПА протягом року навчалися у  Хмельницькій обласній організації УТОГ мові жестів під керівництвом перекладача жестової мови Оксани Фіновської.

Напередодні свят студенти склали своєрідний іспит – взяли участь у волонтерській акції «Вітання з Новорічними та Різдвяними святами людей з вадами слуху». На території Різдвяного ярмарку у центрі Хмельницького молодь записала відеоролик щедрівки “Ой сивая, та й зозуленька”.

Особливість зафільмованої обрядової пісні – її зможуть почути хмельничани, які мають вади слуху і сприймають навколишній світ виключно через мову жестів.

Відео поширили на сторінці у Фейсбук Хмельницької обласної організації Українського товариства глухих (УТОГ)

До слова, вже не вперше на Хмельниччині музичні твори можна не лише почути, а й побачити. Фестиваль “Respublica FEST“, який, на відміну від багатьох інших всеукраїнських фестивалів різного музичного спрямування, цьогоріч таки відбувся у Кам’янці-Подільському, де відсвяткував своє 10-річчя у колі найзапекліших фанатів, крім карантинних обмежень запам’ятався ще й тим, що абсолютно всі музичні виступи на головній сцені транслювалися у мережу Інтернет (бо саме там абсолютна більшість поціновувачів могла побачити фест) мовою жестів.

Нагадаємо, напередодні різдвяних свят артисти Хмельницької обласної філармонії заспівали українську народну колядку та записали душевний святковий кліп.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter