Новини
Суспільство

Небезпечні зимові розваги влаштували діти у Хмельницькому (ВІДЕО)

На крутому схилі малі хмельничани майже без нагляду дорослих влаштували катання з гірки, ризикуючи потрапити під колеса автомобілів, що проїжджають повз.

Втішені зимою, яка нарешті дісталася Хмельницького, юні місцеві мешканці радісно дістали з комор санчата та льодянки та, наслідуючи приклад дітей з Шепетівки, влаштували катання з гірки. От щоправда місце дехто з малих вибрав не дуже вдале – поблизу старого кладовища, на горбку, що спускається від вулиці Кам’янецької у напрямку Львівського шосе.

Без дорослих і з ризиком для життя

Коментуючи відео, яке опублікували у телеграм-каналі Хмельницький LIVE, хмельничани, в більшості своїй, єдині в думці: такі розваги – небезпечні.

А потім вилетить на дорогу під авто…

Скільки разів ми з пацанами там під камази на лінолеумі вилітали )))

І байдуже, що це розв’язка !! А потім водій винен, що дитина вилетіла на дорогу! Дитини немає, водій – у в’язницю, але зараз всім так весело!

Приблизно так коментують хмельничани побачене відео.

Щодо дорослих, їх на гірці дійсно майже немає. Або вони не потрапляють у кадр. Крім однієї, ймовірно, матері, яка не те, що не пояснює дітям небезпечність їхніх розваг, а й сама власну дитину саджає на льодянку. І пускає з гірки. Не лише напереріз іншим дітям, які в цей час спускаються на швидкості, а й у напрямку вулиці Толстого, де в цей час проїжджають автомобілі.

До слова, не так давно неподалік місця, яке обрали для екстремальних катань діти, автобус збив школярів, які перебігали дорогу. В результаті ДТП одну дитину госпіталізували до лікарні з переломами.

Безпечно і з вітерцем

Є у Хмельницькому і безпечніші місця для зимових розваг. Зокрема, у дендропарку на гірці, яку у місті знають як “Ведмежу гору” або “Ведмедку”. Там і спуски довші, і катання безпечніші. От тільки від центру міста далекувато.

Ще одне улюблене дітьми місце катання в обласному центрі – клумба біля ЦУМу. Там за сприятливих погодних умова та достатньої кількості снігу дітлахи катаються не один десяток років. Єдиний ризик таких катань – збити випадкового перехожого або врізатися у дерева або припарковані вздовж вулиці Проскурівської автомобілі.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter