Новини
Кримінал

Злочинній групі, що діяла у Пенсійному фонді Хмельниччини, оголосили підозру

На Хмельниччині слідчі оголосили підозру ексначальниці Головного управління Пенсійного фонду Хмельницької області та двом її спільникам, які незаконно збагачувались за рахунок працівників управління.

В процесі досудового розслідування працівники поліції встановили, що начальниця Головного управління Пенсійного фонду, тривалий час займаючи керівну посаду, розробила план систематичного одержання неправомірної вигоди від підлеглих працівників.

За версією слідства, щомісячно структурні підрозділи пенсійного фонду передавали список працівників, які мають отримати премію. Частина преміальних коштів поверталась готівкою до керівниці. Лише за липень-серпень 2020 встановлено, що понад 211 тисяч гривень вона привласнила таким чином.

До реалізації вказаного плану посадовиця залучила ще чотирьох підпорядкованих їй працівників, розподіливши між ними ролі та таким чином створивши злочинну організацію, яка діяла в установі з грудня 2019 року.

Частину коштів тоді привласнив головний бухгалтер ГУ ПФУ в області, решту — начальниця Головного управління.

Під час обшуку у службових кабінетах керівників управління правоохоронці виявили та вилучили неправомірно отримані кошти в розмірі 104 600 гривень. Загалом з кабінетів посадовців вилучено грошові кошти у різній валюті на суму понад 1 млн гривень.

Правоохоронці поінформували, що організатору та ще двом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 255 «Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній», ч. 4 ст. 28 «Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», ч. 3 ст. 368 Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» Кримінального кодексу України. Санкції усіх трьох статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на тривалі терміни.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter