Новини
Армія

На Хмельниччині проходять польоти бомбардувальників

Перші командирські польоти у цьому навчальному році проходить бригада тактичної авіації імені Петра Франка, що дислокується у Старокостянтинові. Це своєрідний перший урок, коли досвідчені пілоти «начитують» молоді сторінки свого власного льотного досвіду.

Як повідомляє кореспордент АрміяInform, в небо підіймались найбільш досвідчені екіпажі. Льотний склад – від командира авіаційної ланки і до командира бригади включно –відпрацювали методику організації та виконання польотів щодо відновлення навичок льотного складу за видами підготовки у складних метеоумовах вдень та вночі. Екіпажі відшліфовували та вдосконалювали свій льотний вишкіл щодо техніки пілотування, навігації, польотів за маршрутом та в районі пілотування. 

Плавний перехід з режиму «день» на «ніч» відбувся непомітно, адже для досвідчених пілотів будь-які умови не є завадою. Вони літають завжди!

Незважаючи на суворі погодні умови – мороз і сильний вітер, на відмінно справились із поставленими завданнями і служби та підрозділи із забезпечення польотів

– Для підготовки об’єктів аеродрому до польотів особовий склад батальйону аеродромно-технічного забезпечення розпочав роботу з четвертої ранку. Завдяки зусиллям військовослужбовців підрозділу інфраструктура аеродрому була своєчасно і якісно очищена від снігу, а злітно-посадкова смуга ще й від льоду, – зазначив тимчасовий виконувач обов’язків начальника логістики бригади підполковник Василь Фесун. 

До підготовки потужних СУ-24М, СУ-24 МР та навчально-бойових Л-39 до польотів з максимальним рівнем відповідальності поставився й інженерно-технічний склад бригади. Техніки та механіки літаків, фахівці з авіаційних спеціальностей забезпечили якісне обслуговування бойових машин. 

У бригаді проходять стажування й курсанти випускного курсу військового коледжу сержантського складу Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Під керівництвом досвідчених фахівців вони вдосконалюють практичні навички роботи на літаках. 

– Стажування та практична робота на авіаційній техніці стануть нам у пригоді в подальшій службі, – зазначив курсант Віталій Томчук. 

Під час підбиття підсумків льотної зміни тимчасовий виконувач обов’язків командира бригади полковник Максим Сікаленко подякував підлеглим за високий професіоналізм та якісне виконання поставлених завдань. 

– Польоти – це наша робота, наша служба, наше покликання і життя. Весь особовий склад бригади докладає максимум зусиль для якісного та своєчасного забезпечення польотів у нелегких погодних умовах. І техніка, ніби розуміючи нас, працює справно, з мінімальними відмовами, – зазначив офіцер.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter