Новини
Події

На Хмельниччині вшанували загиблих кіборгів

У Кам’янці-Подільському на Алею слави прийшли місцеві мешканці, аби вшанувати пам’ть тих, хто вистояв проти ворожої сили навіть тоді, коли “не вистояв бетон”. Згадали полеглого земляка і на Славутчині.

Сьогодні, 20 січня. на Алею слави міського кладовища у Кам’янці-Подільському прийшли представники керівництва міста, мешканці територіальної громади, сім’ї загиблих учасників бойових дій, їхні побратими, військові. Згадали хвилиною мовчання тих, хто більше двохсот днів із травня 2014-го по січень 2015 року боронив Донецький аеропорт.

Руслан Коношенко, Валерій Лізвінський, Віталій Ремішевський… Вони та ще близько двох сотень оборонців летовища, які загинули в тих боях, стали символом незламного духу українського народу.

Кіборги вистояли, не встояв бетон. Так говорять про захисників Донецького аеропорту. І так є насправді. Бо вони боролися до останнього, незважаючи ні на що, – зазначив міський голова Михайло Посітко. – Ми маємо пам’ятати про їхній подвиг щодня. І не забувати, що саме завдяки їм вистояла Україна!

Згадали у ці дні загиблого земляка і на Славутчині.

Як зазначається на незалежному порталі “Книга пам’яті”, у сотні тих, хто загинув у боях за Донецький аеропорт, дев’ятеро – подолян, повідомляє Хмельниччина. Північ.

Серед них –капітан Володимир Марковський з Улашанівки, який загинув 20 січня 2015 року. У Володимира залишились батьки, брат та сестра. Кіборга нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня та нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту». Посмертно.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter