Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині у пожежах травмувалися 5 та загинули 2 людей

Щодня рятувальники Хмельницької області отримують повідомлення про пожежі в різних районах краю. За останні дві доби внаслідок займань житлових та допоміжних споруд постраждали люди, двох осіб врятувати не вдалося. Також вогнем знищене майно мешканців краю.

Полонський район

19 січня у Полонному, ймовірно, через підпал, загорілася кухня житлового будинку на вулиці Толстого. Надзвичайники, які прибули до місця пожежі, оперативно приборкали вогонь, не допустивши його поширення на решту приміщення та розташовані поруч будівлі. Внаслідок пожежі постраждали 4 осіб.

Також того дня викликали вогнеборців у Полонному на вулицю Тернову, де у житловому будинку горіло перекриття на площі 2 кв. м. Вогнеборцям вдалося швидко приборкати полум’я та не дати йому розповсюдитися. Загиблих та травмованих під час пожежі не було.

Славутський район

19 січня у селі Пашуки Славутського району загорівся хлів в одному з домогосподарств. Через сильне задимлення вогнеборцям довелося застосовувати апарати захисту органів дихання й зору під час гасіння пожежі. Внаслідок займання вогнем було пошкоджено будівлю.

Старокостянтинів

Повідомлення про пожежу житлового будинку на вулиці Газопровідна в місті Старокостянтинів рятувальники отримали 20 січня в середині дня. На місці події надзвичайники встановили, що горить кімната приватного житлового будинку на площі 30 кв. м, існує ймовірність подальшого поширення вогню. Через сильне задимлення вогнеборцям довелося застосовувати апарати захисту органів дихання та зору. Під час гасіння пожежі бійці ДСНС врятували 83-річну жінку, 85-річний чоловік внаслідок займання загинув.

Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальних приладів.

Хмельницький район

Масштабна пожежа сталася увечері 20 січня у селі Лісові Гринівці Хмельницького району. На боротьбу з вогнем були спрямовані підрозділи Хмельницького гарнізону ДСНС та Лісовогринівецька аварійно-рятувальна служба, яких викликали о 22.00.

На місці події рятувальники встановили, що горить житловий будинок з прибудованим гаражем на площі 350 кв. м. Вогонь швидко поширювався через наявність дерев’яних конструкції перекриття, утеплення будинку горючими матеріалами (пінопластом) та пізній час повідомлення про загоряння.

Гасіння пожежі ускладнювалося великою горючою навантагою та віддаленістю від джерел протипожежного водопостачання. Пожежу вдалося остаточно ліквідувати о 22:44, повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Загалом до ліквідації загоряння залучалось 22 вогнеборці на 6 одиницях пожежно-рятувальної техніки. Причину загоряння наразі з’ясовують фахівці.

Шепетівський район

Повідомлення про пожежу приватного житлового будинку на вул. Партизанській в смт Гриців рятувальники отримали також 20 січня о пів на восьму ранку. Площа загоряння на момент прибуття вогнеборців становила 3 кв. м. Під час ліквідації пожежі рятувальники виявили тіло 58-річного чоловіка (ймовірно, власника будинку) без ознак життя. Займання вдалося швидко ліквідувати, не допустивши поширення полум’я на більшу частину будинку. Вогнем пошкоджено стіну та домашні речі.

Ймовірна причина загоряння — недолік конструкції та порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Читайте також: У жіночому монастирі на Хмельниччині сталася масштабна пожежа (ФОТО, ВІДЕО)

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter