Новини
Суспільство

У Хмельницькому попрощалися з відомим тележурналістом

Євгена Семенюка провели в останню путь вчора, 21 січня. Прощалися з тележурналістом у хмельницькому храмі Всіх Святих Землі Української. Поховали його у селі Наркевичі Волочиського району.

Серце Євгена Семенюка зупинилося 19 січня. Знаний в області журналіст та ведучий телепрограм Хмельницької обласної ТРК «Поділля-Центр» пішов з життя на 76 році після тривалої хвороби.

Телерадіокомпанії Євген Валерійович присвятив 24 роки, з 1991 по 2015-й. Був членом Cпілки журналістів України, нагороджений відзнакою Державного комітету телебачення і радіо, повідомляє Суспільне Поділля.

Попрощатися з Євгеном Семенюком до храму Всіх Святих Землі Української, що у Південно-Західному мікрорайоні обласного центру, прийшли рідні, друзі, колеги та гості його телевізійних програм.

Довідка: Євген Семенюк народився 15 серпня 1945 року в селі Чухелі Волочиського району. Мистецтво журналістики опановував у Львівському державному університеті імені Івана Франка. Творчий шлях він почав, працюючи кореспондентом Кам’янець-Подільської міськрайонної газети «Прапор жовтня» у 1980 році. Тоді ж видав свою першу книгу «Кам’янець-Подільський: історико-архітектурний нарис». Нагороджений орденами Володимира Великого ІІІ ступеня, Христа Спасителя, відзнакою «Хрест заслуги», нагородою «Золота медаль журналістики». Був лауреатом премій імені Якова Гальчевського та міської премії імені Богдана Хмельницького у галузі історії, культури і мистецтва.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter