Новини
Надзвичайні події

У рятувальників розповіли подробиці масштабної пожежі у Хмельницькому

Попри низку перешкод, які довелося здолати хмельницьким вогнеборцям, вогонь вдалося оперативно приборкати, врятувавши житловий будинок від знищення. На місці події працювала оперативна група на чолі із керівнкому ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Нагадаємо, про масштабну пожежу у мікрорайоні “Дивокрай” в обласному центрі першими повідомили хмельничани у соцмережах. Вони ж розповіли про перешкоди, які стали на шляху пожежників, які діставали до місця виклику.

Як зазначають у рятувальників, аби приборкати вогонь, бійцям ДСНС довелося докласти титанічних зусиль, оскільки на заваді їм стали загородженні проїзди до будинку, безводний район, віддаленість вододжерел та низький тиск водонапірної мережі. А пожежа, що виникла на горищі житлового будинку на вулиці Благодатній, на момент прибуття рятувальників вже поширилася на площі близько 300 квадратних метрів.

Від моменту повідомлення про займання, яке надійшло до Служби порятунку «101» о 19:56, до моменту повної ліквідації пожежі минуло менше години. Вогонь повністю приборкали о 20.38, повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС Хмельниччини.

Для ліквідації займання було залучено 27 рятувальників та 6 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки. Очолив оперативну групу, яка працювала на місці події, начальник Головного управління, генерал-майор служби цивільного захисту Едуард Братко.

Ймовірна причина загоряння – коротке замкнення електромережі. Нещасних випадків на пожежі не було.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter