Новини
Суспільство

У Хмельницькій ОДА обговорили дотримання протипожежних заходів у закладах та установах області

Терміново та позачергово зібралися представники структурних підрозділів ОДА, ГУ ДСНС, Нацполіції та прокуратури області через події, які сталися у Харкові, де під час пожежі загинуло 15 осіб. В Україні в зв’язку з цим сьогодні, 23 січня, оголошено день жалоби.

Оперативна нарада під головуванням першого заступника голови Хмельницької ОДА Сергія Тюріна щодо забезпечення і контролю за належним станом об’єктів соціального захисту, охорони здоров’я, навчальних закладів на предмет безпеки у випадку можливого виникнення пожеж відбулася вчора, 22 січня.

Як повідомив Сергій Тюрін, термінова нарада зумовлена подією, яка сталася у Харкові, де під час пожежі у будинку для літніх людей загинуло 15 осіб. Відтак, додав посадовець, необхідно здійснити роботу з виявлення приватних закладів, що надають соціальні послуги з проживанням, перевірки таких закладів на дотримання вимог щодо їх діяльності та вжиття відповідних заходів реагування.

За словами заступника директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Володимира Паламарчука, усі керівники інтернатних установ області додатково проінформовані стосовно посилення протипожежного стану установ. Поряд з цим, Департаментом ведеться постійна робота щодо контролю за заходами протипожежної безпеки (наявності вогнегасників, доступності приміщень, тощо).

Перший заступник начальника ГУ ДСНС в області Дмитро Бондар доповів, що в області функціонує 1842 об’єкти з масовим перебуванням людей, з них дошкільних навчальних закладів – 738, загальноосвітніх – 637, вищих навчальних закладів – 31, професійно-технічних закладів – 23, закладів інтернатного типу з нічним перебуванням людей – 15, гуртожитків – 102, закладів охорони здоров’я стаціонарного типу – 57, закладів соціального захисту – 36 (27 обласного підпорядкування, 3 місцевого та 6 приватної форми власності), торговельно-розважальних центрів – 63, готелів та хостелів – 142. Протягом останніх трьох років в окремих вищевказаних закладах виникло 23 пожежі, повідомляють у Хмельницькій ОДА.

Перший заступник голови адміністрації наголосив на необхідності і по лінії освіти, і по лінії закладів соціального захисту, і охорони здоров’я здійснити перевірки протипожежного стану і системи протипожежної безпеки. Також, він додав, що слід звернути увагу на ефективне використання і перебування у належному стані систем газопостачання, електричних приладів, наявності дозвільної документації в місцях з масовим перебуванням людей.

“Особливо зараз, в період з високою імовірністю виникнення пожеж, маємо донести необхідну інформацію до всіх відповідальних осіб і забезпечити виконання протипожежних заходів, аби не допустити подібної ситуації з загибелі людей на теренах області”, – підсумував Сергій Тюрін.

На позачерговому засіданні Кабінету Міністрів доручили усім головам ОДА «здійснити роботу з виявлення приватних закладів, що надають соціальні послуги з проживанням, перевірки таких закладів за дотримання вимог щодо їх діяльності та вжиття відповідних заходів реагування». Також перевірятимуть законність функціонування усіх будинків для літніх людей, а також умови їх проживання.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter