Новини
Суспільство

У Шепетівці 19% школярів отримають пільгу на проїзд

Місцева влада прийняла рішення компенсувати з бюджету більше половини вартості проїзду школярам. Це відбуватиметься у рамках затвердженого порядку забезпечення проїзду учнів відповідно до програми “Шкільні перевезення на 2021-2023 роки”. Замість п’яти гривень діти сплачуватимуть всього дві.

Пільговим проїздом зможуть скористатися учні 1-11 класів. Важлива умова для такої компенсації:  школярі мають проїжджати автобусом щонайменше дві зупинки до навчального закладу. Тобто, при визначенні претендентів на пільговий тариф, зважатимуть на віддаленість оселі учня від школи.

У міській раді вже підрахували: на компенсацію у Шепетівці зможуть розраховувати 19% учнів 10 місцевих шкіл.  

Для того, аби сплатити дві гривні замість п’яти, школяр має надати перевізнику учнівський квиток та талон на пільговий проїзд. Директори шкіл повинні забезпечити учнів такими талонами з розрахунку 2 проїзди на день – до навчального закладу і в зворотному напрямку.

Всі перевізники, які працюють у місті, пільгові проїзди фіксуватимуть. І за цими підсумками отримуватимуть компенсацію у три гривні за кожне перевезення кожного такого учня з міського бюджету, – повідомила заступниця Шепетівського міського голови Галина Безкоровайна.

Про які суми компенсацій для перевізників протягом року буде йтися – у міській раді поки не повідомляють. За відшкодування для перевізників відповідатиме  управління освіти Шепетівської міської ради. Рішення міськвиконкому про затвердження порядку забезпечення проїзду учнів вже набрало чинності.  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter