Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому облаштували сквер за невідомо чиї кошти

Міський голова Хмельницького показав фото нового скверу на вулиці Свободи і наголосив: на облаштування нової відпочинкової зони у центрі міста з бюджету не витратили жодної копійки. Проте за чий кошт з’явився сквер – так досі відповіді і не прозвучало.

Окремі елементи майбутнього скверу, щоправда, без зазначення локації, хмельничани вже викладали у соцмережах раніше. Як от до прикладу, такий смітник з нанесеним на нього елементом герба міста.

Загальну ж картину вдалося побачити на серії світлин, які опублікував під традиційним гаслом “Хмельницький – ЩодняНовий!” на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Олександр Симчишин.

Цей зимовий скверик на вулиці Свободи, який з’єднує Проскурівську з новим музейним комплексом фактично завершено. Навесні поправимо газони і все. Тут нова пішохідна зона, повністю нове зовнішнє освітлення, смітники, лавочки, ще один підземний сміттєвий контейнер, – написав очільник міста.

Також він наголосив, що це “черговий об’єкт, створений взагалі БЕЗ використання бюджетних коштів!!!”

Хмельничани нову локацію оцінили та одразу ж висунули низку пропозицій, щодо удосконалення нового скверу. Зокрема, містяни вважають, що там не вистачає паркану по периметру.

А якщо огородити всю алею по периметру невисоким парканом у стилістиці оздоблення екстер’єру музейного комплексу, то буде взагалі “тошонада”

А є в планах відгородитись від проїзжої частини з обох сторін декоративним парканчиком? Стало б безпечно, естетично і затишно.

Крім того, зацікавлення у містян викликала незвична конструкція лавочок, розташованих вздовж пішохідної доріжки.

Чому такий незвичний дизайн лавок, – питають хмельничани.

На це запитання заступник міського голови та директор Департаменту інфраструктури Василь Новачок відповів:

Дизайн є дизайн. Комусь він подобається, а комусь дивний.

Значить, будемо здивовано любуватися, – резюмують містяни.

За чий кошт сквер?

Але цікавить хмельничан і фраза міського голови про кошти, яких з міського бюджету взято не було.

А чиї гроші було залучено якщо не бюджетні? Фраза без контексту звучить так класно, ніби безкоштовно дісталось. А потім виявиться що там були якісь бартерні схеми, які не факт що і вигідніші за роботи з бюджету, – пишуть хмельничани.

Проте відповіді на такі запитання міський голова не поспішає надавати.

Хоча загалом новий сквер викликає більше позитиву, ніж запитань. Хмельничани вже готуються ходити пішки на роботу, аби пройтися через новий сквер, а також планують показувати його гостям міста, як одну з принад обласного центру.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter