Новини
Культура

Класика, рок та бандура звучатимуть у стінах Хмельницької філармонії

Після завершення локдауну культурні заклади обласного центру повертаються до активного життя та роботи. Марафон концертів стартує у Хмельницькій обласній філармонії у вівторок, 26 січня, тож любителям музики пропонують насолодитися улюбленими ритмами та мелодіями на будь-який смак.

Вечір класики та року

У вівторок, 26 січня, любителів класики та року запрошують на грандіозний концерт “CLASSIC AND ROCK”, участь в якому візьмуть:

  • Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії.
  • Академічний ансамбль пісні і танцю “Козаки Поділля”.
  • “Cvit Lypy” – кавер-бенд.
  • Сергій Рабійчук – диригент та автор аранжувань.
  • Микола Довгальов – заслужений артист України.
  • Віктор Шайда – лауреат міжнародних конкурсів.
  • Дар’я Сохрякова.

Час забирає у нас найталановитіших артистів, але не їх творчість. Вона живе і розвивається в новому напрямку. Симфонічні рок-хіти – це не просто нове прочитання класики, це можливість насолодитися якісним звуком від професіоналів та поглянути по-новому на світову класику, заохочують хмельничан у філармонії.

Під час концерту прозвучать такі шедеври популярної класики в рок-інтерпретації: попурі на теми класиків «Удар по класиці», увертюра до опери «Дідона й Еней», «Aria» Йоганна Себастьяна Баха, «Amadeus» та «Рондо в турецькому стилі» Вольфганга Амадея Моцарта, «Grieg of the best» Едварда Грига, «O Fortuna» Карла Орфа, «Карнавал у Венеції» Жана П’єро Ревербері, «Щедрик» Миколи Леонтовича тощо.

Вечір пісні та танцю

У четвер, 28 січня, поціновувачів українських танців та пісень запрошують на масштабний концерт.

До 102-річчя Соборності України Академічний ансамбль пісні і танцю “Козаки Поділля підготував програму “Пісні української звитяги”, а саме: українські козацькі, повстанські, стрілецькі пісні, колядки, щедрівки, а також танці!

Довідка: День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Йому передувало підписання Четвертого універсалу Центральної Ради (22 січня 1918 року), яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.

Вечір бандури

У п’ятницю, 29 січня, у Хмельницькій обласній філармонії – святковий концерт “РІЗДВЯНЕ ДИВО”!

Перд хмельничанами виступатиме тріо бандуристок “МЕРЕЖИВО” у складі Лесі Король, Олександри Перець та Аліна Галган.

Також участь у концерті візьмуть: Ольга Абакумова (сопрано), Казимир Місюренко, Олексій Радецький, Олег Горобець, Сергій Наумов. Ведуча – Наталя Туровська.

Тріо бандуристок Хмельницької обласної філармонії “Мереживо” було створене в 2014 році. До складу нового колективу увійшли лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Леся Король, Олександра Перець та Оксана Рибак.

Основу репертуару склали твори різноманітні за жанрами та стилями. У виконанні тріо звучить класична, сучасна та популярна музика, твори та переклади українських і зарубіжних композиторів, обробки українських народних пісень.

У 2019 році відбулися зміни у складі колективу, – Оксану Рибак заступила Аліна Галган, яка виконує партію сопрано.

Тріо бандуристок “Мереживо” співпрацює з різними творчими колективами та особистостями, презентує різноманітні сольні програми, а також у супроводі камерного оркестру Хмельницької обласної філармонії.

Початок концертів: 26 та 28 січня – о 18.30, 29 січня – 18.00.

Вхід тільки у захисних масках!

Квитки у касі філармонії, тел. 79-44-74

Музичний абонемент діє!

Також любителі музики можуть отримати два квитки у подарунок та відвідати будь-який з концертів (а якщо пощастить, то й усі три) безкоштовно. Для цього потрібно взяти участь у розіграші, з умовами якого можна ознайомитися на сторінці Хмельницької обласної філармонії у Фейсбук.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter