Новини
Суспільство

На Хмельниччині перевіряють заклади для літніх людей

Після трагічної події, яка сталася днями у Харкові, та отриманого доручення від Кабінету Міністрів, у Хмельницькій області взялися перевіряти законність функціонування усіх будинків для літніх людей, умови проживання в них, а також дотримання у закладах правил протипожежної безпеки.

Інтернатних установ різного типу на Хмельниччині нараховується 27. у 26 з них мешкають громадяни похилого віку та інваліди, ще один заклад – Меджибізький дитячий будинок-інтернат. Наразі правоохоронці спільно з надзвичайниками проінспектували два заклади: на Кам’янеччині та в обласному центрі.

У Вільховецькому будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів, що у Кам’янець-Подільському районі, поліцейські та рятувальники порушень, які б загрожували життю та здоров’ю його мешканців, не виявили.

Мешканцям та персоналу правоохоронці нагадали елементарні правила поведінки та порядок першочергових дій під час пожеж або інших надзвичайних ситуацій, щоб запобігти можливим трагічним ситуаціям в подальшому.

У Хмельницькому з інспекцією прийшли до геріатричного пансіонату для ветеранів війни та праці. Перевіряли, в першу чергу, забезпечення протипожежної безпеки. Рятувальники дослідили стан первинних засобів пожежогасіння, комплектацію пожежних щитів, утримання електромережі, забезпеченість закладу протипожежним водопостачанням, а також наявність і працездатність систем протипожежного захисту. Особливу увагу вогнеборці звернули на стан шляхів евакуації.

Після завершення огляду з мешканцями та персоналом також провели інструктаж щодо дотримання правил пожежної безпеки та порядку дій у разі пожежі, повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter