Новини
Інфраструктура

На дитячому майданчику у Хмельницькому покриття зійшло разом зі снігом

Штучне покриття на дитячому майданчику у головному парку обласного центру із приходом зими шматками зникло з-під ніг відвідувачів, прослуживши менше року. Комунальники розводять руками – майно не передане їм на баланс, а очільник департаменту інфраструктури обіцяє: навесні підрядник власним коштом все виправить.

«Діти повигризали»

Фото майданчика, який має досить жалюгідний вигляд, опублікував хмельничанин Степан Танасійчук на Фейсбук-сторінці Департаменту інфраструктури міста.

Під час обговорення фото, з’ясувалося: проблему містяни бачили ще восени. Проте тоді розмова з підрядником закінчилася нічим.

Напевно сам підрядник не знає про терміни гарантії. Влітку 2020 мала діалог на тему якості виконаної ними роботи, розмова була не з приємних. Мені була дана відповідь, що це діти повигризали покриття, і переробляти ніхто нічого не збирається, – написала Александрія Козак та прикріпила до свого допису фото, на якому видно, що покриття біля дитячого атракціону потроху починає відлущуватися.

Також, на думку хмельничан, товщина викладеного на майданчику покриття недостатня, зважаючи на висоту атракціонів, аби бути дійсно безпечним для дітей у випадку падіння з висоти.

10 мм товщини не може бути м’яким покриттям і не може вважатись безпечним. Можна було б в асфальті залишити, ефект такий самий але надійніше.

Якщо припустити, що ігрове обладнання має висоту гірки 1,5 м. наприклад, то треба було в середньому 50-60 мм товщину робити. Це що до товщини, але є ще якість клею, температури укладання, водовідведення і інші фактори які впливають на якість.

Цікаве зауваження. Там 50-60 мм біля гірок і лазалок точно нема. Може 20 мм від сили

«Проблему побачили восени, виправлятимуть навесні»

Аби дізнатися причину пошкодження гумового полотна, журналісти каналу Перший Подільський рушили до керівництва парку. Проте там лише розвели руками. Кажуть: поки майно не передане на баланс комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького», вони за нього не відповідають.

За словами заступника міського голови Василя Новачка, облаштовувало покриття на дитячому майданчику ТОВ «Світ розваг». Є на нього і п’ятирічний гарантійний термін використання. Ймовірною причиною того, що покриття розповзається під впливом атмосферних опадів, могли бути порушені технології облаштування покриття. Проте, так чи інакше, обіцяє посадовець, проблему усунуть.

Ми ще восени побачили, що його починає піддувати, а коли почалися морози, сніг, воно повністю прийшло в непридатний стан. Підрядника про це повідомили. Він зобов’язався навесні все покриття зняти та укласти нове за власний кошт, – прокоментував заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Поки ж гойдалки та канатні доріжки на майданчику порожні. А поодинокі хмельничани, які прогулюються доріжками парку, на реконструйований і вже зіпсований майданчик.   

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter