Новини
Інфраструктура

Заїзну кишеню за понад 2 мільйони збудують у Хмельницькому

Через вузькі дороги та надлишок транспорту затори у центрі Хмельницького вже давно стали звичним явищем. Один зі способів хоча б трохи розвантажити головну та найдовшу вулицю обласного центру – облаштувати на ній ще одну заїзну кишеню. Ймовірно, єдину цього року.

На зупинці громадського транспорту «Філармонія», що на вулиці Кам’янецькій, цього року планують облаштувати заїзну кишеню, що дозволить розширити проїжджу частину.

Дороги в місті не такі широкі, і якщо зупиняється десь громадський транспорт, то за ним зупиняються всі. Зупинка на Кам’янецькій –  одне з найбільш уразливих місць, адже там одразу за світлофором закривається повністю вся смуга руху. Постійний хаос, постійні затори на перехресті Кам’янецька – Гагаріна, за перехрестям. І нормальна заїзна кишеня транспортна ту проблему доволі таки серйозно вирішить, – коментує заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Проєкт облаштування кишені на цьому місці розробили ще 2019 року. Однак реалізувати його не було можливості через брак грошей. Загалом створення заїзної кишені міській казні обійдеться приблизно у 2,5 мільйона гривень.

Це пов’язано з тим, що треба заливати монолітну бетонну стінку. Окрім того, там є мережі. Частково ті мережі з-під кишені треба буде переносити, – пояснює Василь Новачок.

І додає – раніше на зупинці стояло декілька МАФів. Їх ще минулого року демонтував Департамент архітектури. Про них тепер нагадує нерівний асфальт та вищерблена тротуарна плитка під ногами.

Водії не проти будівництва кишені. Кажуть, це пришвидшить проїзд головною вулицею міста, адже зменшаться затори. І додають – на цій же вулиці потрібна, як мінімум, ще одна – біля «танку».

Проте інших заїзних кишень у місті цьогоріч облаштовувати не будуть. У планах – розширити смугу руху для повороту праворуч на перехресті Старокостянтинівське шосе – Зарічанська.

Роботи з будівництва заїзної кишені на зупинці “Філармонія” планують почати влітку цього року. До того часу, очевидно, хмельничани так і спотикатимуться на кривому тротуарному покритті зупинки.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter