Новини
Спорт

Футболісти Хмельниччини повернулися до тренувань

Футбольні команди з Хмельницького, Шепетівки та Волочиська після завершення локдауну повернулися до активних тренувань. Спортсмени готуються до майбутніх спарингів та матчів з суперниками з різних областей. Хмельницьке «Поділля» оцінює новачків, а волочиський «Агробізнес» другий етап підготовки до сезону проведе у Туреччині.

Хмельницький. ФК «Поділля»

За кілька днів до завершення жорстких карантинних обмежень хмельницькі футболісти почали проходити медобстеження, в тому числі, здавати ПЛР-тести. А в понеділок, як і планували у тренерському штабі, почали активно тренуватися.

В першому тренуванні взяли участь шість потенційних новачків – четверо приїхали з інших клубів, ще двоє – молоді вихованці з власної академії ФК «Поділля».

По ходу тренувань будуть приїздити й інші спортсмени. Хтось ще не встиг пройти медогляд, хтось лише має під’їхати в розташування команди, – зазначають на сайті клубу.

Як тренувалися хмельницькі футболісти, вони показали у відео.

Перший спаринг команди запланований на 2 лютого. Він відбудеться у Житомирі з першоліговим «Поліссям». Надалі, як повідомив головний тренер хмельничан Віталій Костишин, 6 лютого «Поділля» вирушить у Чернівці, де зіграє з місцевою «Буковиною», а на 13 лютого є попередня домовленість про гру з вінницькою «Нивою».

Всі матчі «Поділля» проводитиме в гостях, оскільки штучне поле у Хмельницькому не зовсім відповідає критеріям команд майстрів, зазначають у клубі.

У хмельницьких футболістів є ще кілька суперників для потенційних спарингів, але про час та місце їх проведення конкретних домовленостей поки немає.

Шепетівка. «Темп»

Не просто після локдауну, а після понад 20-річної перерви знову вийдуть на поле шепетівські футболісти. ФК «Темп» поїде до Рівного, аби зійтися у двобої з тамтешніми командами. Про це з посиланням на «Рівне вечірнє» повідомляє сайт Шепетівки.

Після тривалої перерви «Темп» приїде до Рівного для участі у Зимовій першості міста пам’яті тренера Володимира Шморгуна, і гратиме він із суперниками не в чаші стадіону «Авангард», який наразі на ремонті, а на запасному полі, – йдеться у повідомленні.

Як розповів голова Рівненської міської федерації футболу Валерій Гладков, шепетівчани спочатку планували заявитися на турнір до Львова. Але зрештою вирішили їхати до Рівного, попри те, що їх попередили про спартанські умови гри (гареве поле) та підготовки до неї (переодягатися доведеться в автобусі).

Зіграють шепетівчани у Рівному з двома командами:

  • 1 тур. 30 січня. ФК «Темп» – ФК «Агровест» (Рівне) – 13:30
  • 2 тур. 31 січня. ФК «Темп» – ФК «Атака» (Рівне) – 15:30

Волочиськ. «Агробізнес»

У повному складі вийшли з зимової відпустки та почали підготовку до другої частини сезону і футболісти у Волочиську. Перше тренування «Агробізнесу» також почалося із ПЛР-тестування. Перед початком другої частини сезону серед футболістів, тренерського штабу та персоналу хворих немає, повідомляє Суспільне Поділля з посиланням на пресслужбу футбольного клубу.

Індивідуальну підготовку волочиські спортсмени почали ще 8 січня. План занять отримували у месенджері, там же звітували про проведену роботу.

Тож на сьогодні вже мають перебувати у хороших фізичних кондиціях, готовими до навантажень, – зазначають у клубі.

Тренування футболістів заплановане у два етапи. Перший етап підготовки, який триватиме до 30 січня, «Агробізнес» проведе у Волочиську. Другий етап – у Туреччині.

Також на сьогодні, 27 січня, запланований контрольний матч в Івано-Франківську проти «Прикарпаття».

Довідка: До початку другої частини сезону «Агробізнес» займає першу сходинку турнірної таблиці першої ліги, випереджаючи рівненський «Верес» на одне очко. Третє місце займає “Чорноморець”. Перший офіційний матч сезону «Агробізнес» зіграє 3 березня в чверть фіналі Кубка України із донецьким “Шахтарем”. Старт у Першій лізі заплановано на 19 березня. Агробізнес гратиме на виїзді із херсонським «Кристалом».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter