Новини
Екологія

Комунальне підприємство на Деражнянщині завдало збитків природі на 22 тисячі гривень

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області провела планову перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства спеціалізованого лісогосподарського комунального підприємства «ФЛОРА», розташованого на території Деражнянського району.

Як повідомляють у Держекоінспекції, ще у 1994 році згідно рішення Хмельницької обласної ради, підприємство взяло під охорону заповідне урочище місцевого значення «Липник» з метою охорони та збереження цінних видів рослинного та тваринного світу, який входять до складу лісового фону підприємства СЛКП «Флора».

Під час перевірки заповідного урочища державні інспектори задокументували відсутність охоронних знаків та аншлагів (щитів) у повному обсязі. Крім того, інспектори перевірили санітарно-вибіркові рубки 2020 року та виявили пошкодження дерев різних пород, не призначених у рубку, до ступеня припинення росту та пошкодження лісових культур віком 5 і менше років.

Загальна сума збитків при цьому склала 22 503,08 грн.

Інспекцією підготовлена претензія до спеціалізованого лісогосподарського комунального підприємства «ФЛОРА» про відшкодування заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди, яка підлягає виконанню в добровільному порядку у місячний термін. У разі невиконання зобов’язання щодо добровільного відшкодування шкоди у вказаний термін, буде поданий позов до суду про примусове стягнення завданої шкоди, повідомляють у ДЕІ у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter