Новини
Екологія

Рибпатрульні Хмельниччини зафіксували 14 порушень закону

Понад півсотні заборонених знарядь лову, близько сотні рибин, виловлених із порушеннями, 84 кілограми біоресурсів, які продавали без документів – такий «врожай» зібрали державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля протягом лише одного дня. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 1700 гривень.

Ловили сітками та екранами

Із 14 порушень, які виявили інспектори на території краю, 7 – грубі. На порушників склали два протоколи за порушення правил рибальства, два – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів. Також оформили три акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Протягом одного дня рибпатрульні вилучили 54 одиниці заборонених знарядь лову. Довжина сітних знарядь склала 201 м. Сума збитків, завданих рибному господарству, становить 1 700 гривень,прокоментував керівник Хмельницького рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Подолян, які ловили рибу екранами інспектори виявили на річці Студениця в селі Міцівці Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Один з рибалок до прибуття інспекторів встиг виловити 45 сріблястих карасів, інший – 20. Третій не встиг зловити нічого. Сума завданих збитків становить 1 105 гривень.

Аналогічні чотири порушення згодом виявила рейдова група також на річці Студениця у Міцівцях. Цього разу порушники, крім екранів, ловили рибу сітками. У трьох випадках рибоохоронцям вдалось попередити порушення. Але в одного з рибалок у сітці виявили 35 сріблястих карасі. Завдано збитків рибному господарству на 595 гривень.

На порушників склали адміністративні протоколи. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцем скоєння правопорушення.

Ще на двох рибалок, які перебували із забороненими сітними екранами у прибережно-захисній смузі річки Студениця також склали протоколи про адміністративні правопорушення.

Продавали рибу без документів

Того ж дня під час здійснення рибоохоронних рейдів на ринках області двічі задокументували продаж риби без документів. Так, із порушеннями торгували у смт Ярмолинці Хмельницького району. Загалом намагалися незаконно реалізувати 84 кг карасів.

На порушників також склали протоколи про адміністративні правопорушення.

До відома: Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter