Новини
Суспільство

У Хмельницькому молодь розважається, псуючи сміттєві контейнери (ВІДЕО)

Нічної пори двійко молодиків розважалися в обласному центрі тим, що псували комунальне майно та фіксуючи свій вчинок на відео. Через відсутність реального покарання проявів вандалізму в обласному центрі останнім часом побільшало.

“Нехай дивиться”

Про “розваги молодих”, підтверджені відеозаписом, повідомили у телеграм-каналі Хмельницький LIVE.

Як йдеться у коментарі до відео, воно відзняте вночі у головному парку міста:

Локдаун руйнує нейронні зв’язки. Парк Чекмана, ніч, сміттєвий контейнер та @ihattedanya. Результат такого поєднання на відео.

Коментуючи запис, дехто з хмельничан традиційно, за звичкою, киває у бік міського голови, мовляв, чому молоді у місті нікуди піти та нічим себе зайняти? Тож вона, на думку, коментаторів, саме у такий спосіб проводить свій вільний час. Щоправда, чим саме має зайняти мер містян уночі, у коментарі не зазначається.

Про це пишуть у відповідь на коментар інші хмельничани. Що не у локдауні справа, а у вихованні та у відсутності реального покарання за подібні вчинки. Адже саме через те, що наслідки проявів вандалізму не видно загалу, любителів похизуватися на публіку своїми сумнівними вчинками у Хмельницькому не меншає. Більше того, вони навіть перестали боятися не лише шкодити громаді та поширювати у соцмережах відеодокази своїх розваг, а й перестали ховати обличчя. На відео чути, як один з учасників “розваги” каже іншому: “Нехай дивиться”, очевидно, маючи на увазі випадкового свідка їхнього вчинку. Адже юні вандали добре розуміють, що максимум, що їх чекає – це штраф, який, до того ж, швидше за все, платитимуть батьки.

Досвід сусідів

Трохи підзабутий з часів СРСР метод покарання випробовують наразі у Шепетівці. Там рішенням виконкому міської ради було визначено перелік робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративні стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

Відтепер порушники будуть працюватимуть на кладовищі, вирубуючи чагарники та викошуючи траву, прибираючи у скверах та паркових зонах, дбаючи про обочини доріг та автобусні зупинки, пам’ятники та пам’ятні знаки. Таке рішення ухвалили на підставі запиту Шепетівського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації», повідомляє Хмельниччина. Північ.

Як зазначає видання, такі покарання чекають на містян за хуліганство, самовільне випалювання рослинності, жорстоке поводження з тваринами тощо.

Повний перелік громадських робіт, які виконуватимуть покарані шепетівчани, у таблиці:

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter