Новини
Суспільство

Патрульні Хмельниччини розшукали 94% водіїв, що залишили місце ДТП

За 2020 рік на території обслуговування управлінням патрульної поліції у Хмельницькій області зафіксовано 343 дорожньо-транспортних пригоди, в яких водії залишили місце події. З них у 323 водії вже встановили та склали на них відповідні матеріали.

У патрульній поліції також нагадали, що у разі причетності до ДТП водій зобов’язаний:

  • негайно зупинити транспортний засіб і залишатися на місці пригоди;
  • увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки;
  • не переміщати транспортний засіб і предмети, що мають причетність до пригоди;
  • вжити можливих заходів для надання домедичної допомоги потерпілим, викликати бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги;
  • у разі неможливості виконати дії, перелічені в попередньому пункті, відвезти потерпілого до найближчого лікувального закладу своїм транспортним засобом, попередньо зафіксувавши розташування слідів пригоди, а також положення транспортного засобу після його зупинки; у лікувальному закладі повідомити своє прізвище та номерний знак транспортного засобу (з пред’явленням посвідчення водія або іншого документа, який посвідчує особу, реєстраційного документа на транспортний засіб) і повернутися на місце пригоди;
  • повідомити про ДТП поліцію, записати прізвища та адреси очевидців, чекати прибуття поліцейських;
  • вжити всіх можливих заходів для збереження слідів пригоди, огородження їх та організувати об’їзд місця пригоди;
  • до проведення медичного огляду не вживати без призначення медичного працівника алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, які входять до офіційно затвердженого складу аптечки).

У разі залишення місця дорожньо-транспортної пригоди відповідальність наступає за статтею 122-4 КУпАП (залишення місця дорожньо-транспортної пригоди). Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі 255 гривень або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter