Новини
Спорт

Юний шепетівчанин виграв любительську лігу більярду

Попри отриману травму, 12-річний Михайло Ларков із Шепетівки зумів зібратися та виграти у столиці третій тур чемпіонату Української більярдної асоціації серед любителів у першій лізі.

На першу аматорську лігу, яка днями проходила у Києві, зібралися 32 гравці. Протягом двох днів вони визначали найсильнішого у піраміді «Buffalo». На першому етапі всіх учасників розбили на вісім груп, які у кругових турнірах визначали 16 учасників плей-офф.

Участь у турнірі для Михайло Ларкова почалася з поразки, якої він зазнав від Ігоря Котика з Чернівців – 1:4. На гру Михайла вплинула травма, яку він отримав, впавши на вході у клуб. Проте юному спортсмену вдалося опанувати себе. Два наступні матчі Михайло виграв (кожен з рахунком 4:0) і вийшов у плей-офф з другого місця, повідомляє Billiardnews.com.ua

Змагаючись у вісімці найсильніших, Михайло Ларков переміг свого суперника з рахунком 5:2 та вийшов у півфінал.

Матч, в якому юний більярдист із Шепетівки боровся за місце у фіналі, назвали найдраматичнішим у турнірі: Михайло закінчив його з рахунком 5:4.

У підсумку Михайло Ларков у фіналі переміг Арута Чиркиняна з рахунком 6:2 та виграв третій тур чемпіонату Української більярдної асоціації серед любителів в першій лізі.

Нагадаємо, на юнацькому чемпіонаті України з комбінованої піраміди, який проходив у липні минулого року, Михайло Ларков, який був наймолодшим серед учасників, представляв Хмельниччину. Тоді юний більярдист із Шепетівки піднявся на третю сходинку п’єдесталу, розділивши її з харків’янином Владиславом Ісаєвим.

Майже рік приїжджаючи до столиці практично на всі турніри, 12-річний шепетівчанин не раз обігравав багатьох серйозних гравців. Але великих перемог у юного спортсмена донедавна не було.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter