Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому зросте вартість проїзду у транспорті

У владі міста обіцяють не йти шляхом суттєвого та різкого підвищення вартості перевезень. Але наголошують: зростання тарифів в нинішніх умовах – неминуче. Проте, навіть за умови збільшення вартості, перевезення у громадському транспорті Хмельницького, швидше за все, так і залишаться одними з найдешевших в державі.  

Розмови про неминуче здорожчання вартості проїзду громадському транспорті точаться по всій Україні уже декілька місяців. На таке рішення місцевої влади сподіваються і перевізники Хмельницького. Більшість з них каже: карантин добряче вдарив по кишені.

Я зараз працюю без кондуктора. Протягом дня перевожу здебільшого пільговиків, тож каси зовсім маленькі. Бувають такі моменти, що з 20 пасажирів, які зайшли, лише двоє платять за проїзд. Хоч би 5 гривень був проїзд, – коментує водій одного з хмельницьких тролейбусів.

А от водій маршрутки стверджує: ціна нормальна. Але погоджується – підвищення не завадить.  

Тарифи так і залишаться найнижчими в Україні?

У міській раді кажуть: наразі над цим питанням працюють. Та хмельничанам і справді слід готуватися платити більше. Тарифне рішення планують приймати вже наступного місяця.

Ми зараз перевіряємо ті розрахунки, які подали перевізники. Звичайно, міська рада не буде йти шляхом суттєвого підняття тарифу, але це є на сьогоднішній день необхідним кроком, адже карантинні обмеження дуже сильно вдарили і по комунальному транспорту, і по приватному, – каже заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Коментуючи ситуацію щодо тарифів одному з всеукраїнських каналів, посадовець також назвав орієнтовні цифри, запропоновані перевізниками: від 9 до 11 гривень.

Чи здорожчає проїзд та скільки доведеться платити у громадському транспорті хмельничанам – стане відомо дуже скоро. Наразі тарифи у Хмельницькому – одні з найнижчих в Україні, тож навіть після підвищення, якщо вірити місцевій владі, перевезення в обласному центрі так і залишаться чи не найдешевшими з усіх областей.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Нагадаємо, востаннє тарифи на проїзд у громадському транспорті Хмельницького піднімали у 2018 році, коли через масові звільнення водіїв автобусів, тролейбусів та маршруток ситуація в обласному центрі з перевезеннями стала майже критичною.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter