Новини
Суспільство

Хмельницькі підприємства оштрафували за антиконкурентні дії

Південно-Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Комерційна фірма «Говерла» та ТОВ «Західна торгова компанія» загалом на 136 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів.

Відділення встановило, що суб’єкти господарювання у 2019 році узгодили дії під час проведення АТ «Хмельницькобленерго» процедури відкритих торгів із закупівлі шин. 

Переможцем торгів було визнано ТОВ «Західна торгова компанія» з ціновою пропозицією 2 277 499 грн.

У процедурі закупівлі взяли участь три компанії, саме третій учасник, який запропонував найнижчу ціну, і поскаржився на дії відповідачів, – повідомив голова Відділення Олег Федорчук. – Поведінка ТОВ «Комерційна фірма «Говерла» та ТОВ «Західна торгова компанія» під час процедури закупівель була визнана неконкурентною. Так, ТОВ «Комерційна фірма «Говерла» встановило найвищу ціну, не знижувало її та навіть не заходило в аукціон.  Тобто було технічним учасником  тендеру та подало тендерну пропозицію прикриття для забезпечення перемоги ТОВ «Західна торгова компанія».

Відповідно до чинного законодавства ТОВ «Комерційна фірма «Говерла» та ТОВ «Західна торгова компанія» заборонено брати участь у публічних закупівлях протягом 3 років.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter