Новини
Суспільство

У Хмельницькому на Південному Бузі надзвичайники рятували лебедя (ВІДЕО)

Небайдужі хмельничани, які побачили знесиленого птаха на кризі, викликали рятувальників, аби ті допомогли йому дістатися води. За рятувальною операцією з мосту спостерігали містяни. Птаха довелося наздоганяти, оскільки він намагався втекти від рятувальників.

Історію про порятунок лебедя розповів у соцмережах хмельничанин Вадим Бабій. Він же виклав відео, на якому зафіксовано, як проходила рятувальна операція.

Прогулювався ввечері біля дамби нашої річки, як побачив внизу лебедя і декількох занепокоєних людей. З’ясувалося, що він вже декілька годин сидить на одному місці і показує ознаки безсилля. Орнітолог сказав що до ранку лебедю не дожити, якщо не потрапить до води (на льоду лапи замерзнуть). Викликали пожежників, котрі привезли гумовий човен, щоб дістатись до потерпілого. Що було далі дивіться на відео, – написав хмельничанин.

Обговорюючи відео, хмельничани в черговий раз зійшлися на думці, що підгодовувати лебедів узимку – не найкраща ідея, адже тоді вони не шукають теплих водойм, а залишаються там, де є ризик замерзнути або стати жертвою хижаків.

Біля річки мав би бути хоч якись інформативний напис з цього приводу, – пишуть у коментарях.

Через людську доброту цієї зими надзвичайникам вже не раз доводилося виходити на кригу у різних населених пунктах Хмельниччини, аби врятувати птахів, які потрапили у пастки. Зазвичай, звільнені з полону птахи далі продовжували мешкати на водоймах або летіли у пошуках кращих місць для зимівлі.

Але не всі історії закінчувалися просто звільненням птахів. Так, у Славуті надзвичайники врятували лебедя, який примерз до криги. Оскільки птах потребував догляду та лікування, його передали працівникам комунального підприємства «Славута-Сервіс». Там лебідь прожив 10 днів, після чого його превезли на водосховище біля Хмельницької АЕС, куди щороку на зимівлю прилітають тисячі шляхетних птахів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter