Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині патрульні стежать за ваговим та габаритним транспортом

Протягом одного дня правоохоронці Хмельниччини зафіксували три порушення, які можуть призвести до руйнування автомобільних доріг, на автошляху М-12. Зафіксоване перевищення вагових норм – від 1400 до 2050 кг.

На постійній основі патрульні, спільно зі співробітниками Хмельницького обласного Укравтодору, проводять вимірювання маси, довжини габаритів та навантаженість на осі великогабаритного транспортного засобу, в рамках комплексу заходів з недопущення руйнування автомобільних доріг, повідомляють у Патрульній поліції Хмельницької області.

Сьогодні інспектори зафіксували три таких порушення на автодорозі М12 “Стрий-Знам’янка”:

  • 25-річний водій, керуючи транспортним засобом DAF, з напівпричепом MEGA перевозив вантаж загальною масою 41600 кг, чим перевищив дозволену — на 1600 кг.
  • 29-річний водій вантажівки MAN з напівпричепом MEGA, переводив вантаж загальною масою 42050 кг, чим перевищив дозволену на 2050 кг.
  • 35-річний водій, керуючи транспортним засобом DAF, з напівпричепом BODEX перевозив вантаж, де навантаження на вісь склало 23400 кг, чим перевищив допустиму масу ля перевезення на строєну вісь на 1400 кг.

На водіїв патрульні склали постанови за частиною 1 статті 132-1 (Порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів, правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами) КУпАП, з накладенням стягнення у вигляді штрафу – 510 гривень.

Нагадаємо, для того, аби стежити за дотриманням правил експуатації доріг, на автошляхах державного значення Хмельниччини планують встановити 6 вагових комплексів типу WIM, які зважуватимуть автівки автоматично під час руху. Перший такий комплекс почали встановлювати у листопаді минулого року на трасі Н-03 поблизу Дунаєвець.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter