Новини
Кримінал

У Хмельницькому затримали фальшивомонетників

Одночасно 18 обшуків провели правоохоронці у Хмельницькій та Одеській областях вчора, 1 лютого. Вилучили сотні тисяч фальшивих купюр, обладнання, зброю, наркотики тощо. Спецоперація проводилась за участі співробітників УСБУ в Хмельницькій області.

На чолі міжрегіональної групи фальшивомонетників стояли 38-річний мешканець Хмельницького району та 32-річний одесит. Обоє раніше були судимі за важкі злочини.

Виконавців для свого “бізнесу” керівники угрупування підбирали у Хмельницькому та на Одещині. Між ними чітко розподілили обов’язки: виготовлення, передача, збут. Виготовляли здебільшого купюри номіналом 500 гривень, проте не гребували й дрібнішими. Також продукували долари та євро.

Під час обшуків правоохоронці вилучили сотні тисяч фальшивих гривень, а також купюри іноземних валют, спеціальні кліше, обладнання для виготовлення фальшивих грошей, зброю, наркотики тощо.

Частині фігурантів повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 199 Кримінального кодексу України. Одному із них підозру оголосили ще й за частиною 2 статті 307 ККУ.

На період досудового розслідування підозрюваних взяли під варту з можливістю внесення застави – понад 180 тисяч гривень. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці працюють над встановленням каналів збуту підроблених купюр та інших осіб, які можуть бути причетними до участі у протиправній діяльності, повідомляють у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter