Новини
Інфраструктура

У Кам’янці та Шепетівці стежитимуть за комунальниками

Встановити GPS-маячки на комунальну техніку, яка працює у місті, хочуть у двох містах Хмельниччини. Таким чином, сподіваються у владі, можна буде контролювати хід виконання робіт у містах, а також не допускати використання техніки “у власних цілях”.

Очільники двох міст обласного значення заявили про намір оснастити техніку, що перебуває на балансі комунальних підприємств засобами GPS-моніторингу, які дозволять стежити за пересуванням транспорту в режимі онлайн.

Так, міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко доручив департаменту житлово-комунального господарства вивчити питання щодо можливості встановлення таких приладів на комунальну спецтехніку.

На думку очільника міста, обладнання дозволить віддалено відстежувати місцезнаходження та маршрути техніки, контролювати обсяг здійснених робіт, витрати пального. Крім того, к зазначається у повідомленні, така новація перешкоджатиме несанкціонованому використанню техніки «у власних цілях».

У Шепетівці ж вже почали процедуру встановлення на комунальну техніку GPS-трекерів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Віталій Бузиль.

Причина, яка спонукала владу міста прийняття рішення про відстеження спецтехніки – та сама, що й у Ка’мянці, з тією різницею, що у Шепетівці не вивчають можливості, а, за словами міського голови, вже почали реалізовувати рішення.

Трекінг в режимі оn-line дасть змогу об’єктивно оцінювати діяльність комунальних підприємств міста та ефективніше планувати їх роботу, – зазначив Віталій Бузиль.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter