Новини
Суспільство

На Хмельниччині продовжують перевіряти приватні заклади для літніх людей

У Хмельницькій області триває робота з перевірки дотримання умов надання соціальних послуг в приватних установах з тимчасовим чи постійним проживанням громадян похилого віку, осіб з інвалідністю та інших категорій соціально незахищених осіб.

На сьогодні в області виявлено 22 заклади (приватних), які не внесенні до реєстру надавачів соціальних послуг.  За словами директорки Департаменту соціального захисту ОДА Ірини Ковальчук, для внесення їх у такий реєстр необхідно виконати певні санітарні, протипожежні норми, ДБН, тощо. Так, протягом тижня у Хмельницькому перевірили чотири заклади: тренінговий центр “Пріоритет”, будинок для літніх людей “Тепло улюблених”, будинок для літніх людей “Родинне тепло” та Центр соціальної адаптації. За результатами проведеної роботи встановлені задовільні умови проживання підопічних у цих закладах.

Роботу з формування переліку таких закладів потрібно завершити вже в найближчі дні. На цьому наголосив заступник голови ОДА Володимир Юр’єв. До цієї роботи в межах повноважень мають долучитися представники органів місцевого самоврядування, органів Національної поліції та ДСНС.

“Необхідно попрацювати з кожним з цих виявлених закладів, вказати на недоліки у роботі та надати час на їх усунення, а саме головне – надалі комунікувати з керівниками закладів, надавати їм методичну допомогу, аби привести їх діяльність у законну площину”, – наголосив заступник голови ОДА.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter