Новини
Дозвілля

У Хмельницькому відновлюють заняття в Університеті третього віку

З другого тижня лютого в Університеті третього віку на базі Хмельницького міського територіального  центру соціального обслуговування розпочнуться заняття. Навчання призупинили ще у березні 2020 року у зв’язку з карантином. Тепер хмельничани пенсійного віку зможуть знову здобувати нові знання та навички.   

В Університеті відновлять навчання у групах за напрямками “хореографія”, “живопис”,  “основи володіння оргтехнікою”.  Ймовірно, відбуватимуться й репетиції творчого колективу “Азбука співу”.

“Заняття у нас заборонили від 12 березня 2020 року. У серпні, вересні та жовтні слухачі університету займалися у сквері ім. Т. Шевченка, а  хореографією – у Молодіжному парку. Навіть у листопаді за гарної погоди ще проводили уроки з малювання. Відвідувачі разом з вчителем оздобили стіну одного з приміщень на території центру соцобслуговування”, – розповідає заступниця завідувача відділення Терцентру Марина Куриляк.

Згодом відновить роботу й зал лікувальної фізкультури. Там, як і раніше, матимуть змогу реабілітуватися хмельничани після інсульту та інших проблем зі здоров’ям. Заняття для пенсіонерів та повнолітніх осіб з інвалідністю безоплатні. За відвідувачами наглядає реабілітолог.

Університет третього віку у Хмельницькому існує від 2017 року. За цей час його слухачами стали понад тисяча містян. Найстаршій слухачці, яка нині зареєстрована тут, незабаром виповниться 90 років.

В університеті немає оцінок, а навчання за одним напрямком триває 9 місяців. Можна тут освоювати й одразу декілька дисциплін. Найпопулярніші серед них – основи володіння оргтехнікою, англійська й польська мови. Також тут передбачене навчання психології, правознавству, кулінарії, агроландшафту, в’язанню та фольклору. 

Наприклад, заняття з хореографії особливо популярні серед жінок. Кожен урок триває годину і двадцять хвилин з перервою на 10 хвилин. Відвідувачі вивчають повільний і швидкий  вальс, ча-ча-ча, самбу.

Стати слухачами проєкту можуть жінки – від 55, чоловіки – від 60 років. Для вступу в Університет потрібно написати заяву на бланку. А також надати копію пенсійного посвідчення та паспорта, де має бути зазначена реєстрація у Хмельницькому.

Фото автора та надані територіальним  центром соціального обслуговування.

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter