Новини
Здоров’я

У Славуті після ремонту відкрили інфекційне відділення

Завдяки поєднанню зусиль громади та соціально відповідального бізнесу у відремонтованому медичному закладі зможуть лікуватися жителі не лише Славути, а й громад північного регіону Хмельницької області.

Комунальне підприємство «Славутська міська лікарня ім. Ф.М.Михайлова» в період пандемії одним з перших почало приймати на лікування хворих на COVID-19 з частини північного регіону області. Згодом тут лікували хворих з коронавірусом, які потребували проведення процедури гемодіалізу, чи не з усіх куточків Хмельниччини. Тому відкриття інфекційного відділення після ремонту стало важливою подією не лише для мешканців міста, а й для мешканців довколишніх громад.

Ремонтували приміщення у два етапи. Одну частину будівлі оновили минулого року, другу –лише днями. Кошти на ремонт залучали з різних джерел: з державного бюджету (у вигляді субвенцій), з бюджетів місцевих громад, від соціально відповідального бізнесу. Завдяки такій співпраці вдалося реалізувати заплановане та покращити умови надання медичної допомоги в інфекційному відділенні.

Наразі інфекційне відділення лікарні може прийняти 40 хворих. Після ремонту тут з’явилися сучасні палати, боксовані приміщення, нове обладнання, які дозволять лікувати пацієнтів з дотриманням усіх стандартів надання медичної допомоги, розповів керівник КП «Славутська міська лікарня ім Ф. М. Михайлова» Леонід Радзивілюк.

За словами заступника голови Хмельницької ОДА Володимира Юр’єва, який був присутній на відкритті відремонтованого приміщення, це відділення є зразком того, як має вибудовуватися співпраця органів влади, депутатського корпусу, місцевого самоврядування та соціально відповідального бізнесу задля покращення рівня життя для мешканців краю.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter