Новини
Дозвілля

На Хмельницькій АЕС стартував конкурс дитячої творчості

На Хмельницькій АЕС стартував XXVII конкурс дитячої творчості «Атомна енергетика і ми», який сприяє розширенню знань про атомну енергетику, а також допомагає молоді у виборі майбутньої професії. Спробувати свої творчі можливості, взявши участь у конкурсі, можуть не тільки діти з міста енергетиків, а й молодь регіону розташування атомної станції Хмельницької і Рівненської областей.

Конкурс проводиться за трьома напрямками: наукових робіт (рефератів), дитячої художньої творчості та конкурс журналістських робіт. Школярі регіону беруть активну участь у конкурсі, з року в рік популяризуючи атомну енергетику у своїх наукових та творчих роботах. Переможці конкурсів відзначаються грошовими преміями.

Передує конкурсу наукових робіт проведення факультативу «Вступ в атомну енергетику». На конкурс приймаються індивідуальні роботи у формі реферату або науково-дослідницької роботи, у яких відображаються результати аналізу чи досліджень автора з обраної теми на енергетичну, екологічну тематики. Призери конкурсу наукових робіт братимуть участь у другому етапі, де кращі роботи демонструватиме молодь всіх АЕС держави за підтримки Українського ядерного товариства.

Популяризація знань про ядерну енергетику, підтримка обдарованої молоді, проведення профорієнтаційної роботи зі школярами щодо вибору професії в енергетиці – основна мета конкурсу «Атомна енергетика і ми».

 Реферати та наукові роботи, а також творчі конкурсні роботи приймаються в інформаційному центрі Хмельницької АЕС до 1 квітня 2021 року.

Більш детально з умовами конкурсу та роботами переможців минулих конкурсів можна на веб-сайті ХАЕС. 

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter