Новини
Кримінал

За вкрадених 20 пляшок напоїв шепетівчанина позбавлять волі

Суворе покарання зумовлене тим, що 37-річний чоловік не одноразово притягувався до відповідальності і на час вчинення чергового злочину був умовно-достроково звільнений від відбування покарання.

Справу розглядав Шепетівський міськрайонний суд, який визнав винним жителя Шепетівського району у вчиненні кримінального правопорушення – крадіжки, вчиненій повторно, поєднаній з проникненням у сховище, та призначив остаточне покарання у виді 3 років і 1 місяця позбавлення волі.

За інформацією суду, вночі 23 вересня минулого року в с. Поляни Шепетівського району місцевий житель, взявши з собою знаряддя злому і господарський мішок, прийшов до сільського магазину. За допомогою металевої скоби зірвав з холодильної камери два навісних замки і ригель електронного замка, та проник всередину, звідки вкрав понад 20 пляшок слабоалкогольних напоїв і пива на суму 461 гривня. Пляшки поклав у мішок і заніс додому.

У судовому засіданні обвинувачений підтвердив обставини вчинення злочину, додав, що до приходу поліції – того ж дня, пообіді – частину викрадених напоїв він уже випив, решту віддав поліцейським. Сказав, що відшкодовує завдану власниці шкоду.

При призначенні покарання суд врахував щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю злочину, але, водночас, і те, що він раніше неодноразово судимий за тяжкі злочини проти власності, знову вчинив умисний тяжкий злочин проти власності у період умовно-дострокового звільнення від відбування покарання.

«Враховуючи наведені обставини, особу обвинуваченого, наявність у нього невідбутої частини покарання за попереднім вироком, суд знаходить необхідним і достатнім для досягнення мети покарання, передбаченої ч. 2 ст. 50 КК України – виправлення та запобігання вчинення нових злочинів, призначити йому покарання в межах санкції інкримінованого злочину та за сукупністю вироків шляхом часткового приєднання до покарання за цим вироком невідбутої частини покарання за попереднім вироком, у виді позбавлення волі з відбуванням такого реально, оскільки обвинувачений належних висновків щодо своєї протиправної поведінки не зробив, продовжує злочинну діяльність», – резюмує суд.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter