Новини
Події

Власник розважального закладу провокує хмельничан на порушення карантину

В одному зі спортивно-розважальних комплексів Хмельницького під час відпрацювання повідомлення про замінування правоохоронці виявили три сотні відвідувачів. Власник закладу не лише не заперечує порушення карантинних обмежень, а й відкрито закликає містян зробити це ще раз.

В черговий раз до приміщення спортивно-розважального клубу “СВ” у Хмельницькому навідалися правоохоронці. І в черговий раз – з обшуком. Причиною незапланованого візиту стало повідомлення про замінування закладу, отримане в ніч з 5 на 6 лютого від невідомої особи.

Протягом декількох годин у розважальному комплексі тривали пошукові роботи, під час яких фахівці екстрених служб обстежили приміщення площею 7500 квадратних метрів. Вибухівки не знайшли, зате виявили близько трьох сотень відвідувачів, які, всупереч вимогам карантинних обмежень, відпочивали у розважальному закладі.

Нагадаємо, в Україні до 28 лютого продовжують діяти обмеження, серед яких – заборона на проведення дискотек, роботу нічних клубів та діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля.

Для особи, яка зробила неправдиве повідомлення та підняла по тривозі екстрені служби, Кримінальним кодексом України передбачене покарання – позбавлення волі на строк від двох до шести років. У випадку, якщо анонімного “мінувальника” знайдуть. В чому, схоже, сумнівається власник “СВ”. Його, до слова, у правоохоронців пообіцяли в черговий раз притягнути до відповідальності за порушення карантину.

“Про замінування знав ще в понеділок”

Як завжди, після бурхливих подій у розважальному комплексі, його власник Віктор Вікарчук, відомий своїми неоднозначними заявами, записав відео, де озвучив свою версію того, що відбувалися вночі у закладі.

Із промови бізнесмена складається враження, що авторство повідомлення про замінування, про яке поінформували правоохоронців, він приписує самим же правоохоронцям.

За таке бавлення, в принципі, мають притягувати до кримінальної відповідальності, але я впевнений, що хто ж себе сам притягне до відповідальності? – прокоментував пан Вікарчук.

А наприкінці свого звернення сказав ще таке:

Гру запропонували, я вас почув. Я зроблю певні висновки обов’язково. Далі буду заздалегідь робити попередження на 102, що ви будете до себе дзвонити і викликати замінувальну групу.

Також він зазначив, що про ймовірне “замінування” свого закладу знав заздалегідь і навіть попереджав про це поліцію.

Я вже неодноразово дзвонив прямо на «102» і говорив про те, що планується такий процес замінування, щоби клієнтів вигонити з закладу. Ну, зараз вони вирішили все-таки цим скористатися. В понеділок мені ще поступила ця інформація, що вони це будуть робити, і от воно справдилося, – сказав Вікарчук.

Роботу самих екстрених служб бізнесмен похвалив, а от дії тих, хто, за словами Вікарчука, намагається перешкоджати його бізнесу, назвав недолугими.

Добре працювали ті люди, котрі виконували свою професійну роботу, шукали міну. Молодці. А от ті, хто проявив свою творчість, мені здається, що недолугий процес – налякати людей, щоб вони більше не приходили до нас в заклад, створити таку паніку. Але зворотній варіант відбувається – чим більше вони лякають людей, тим більше людей приходить.

“Безкоштовний вхід та класний ведучий”

Роботу розважального закладу під час карантинних обмежень його власник, схоже, порушенням не вважає. Більше того – закликає хмельничан і надалі нехтувати правилами, які прийняті центральною владою.

Так, перед відвідувачами, які зазнали стресу під час візиту екстрених служб та “недоотримали емоцій”, пан Вікарчук певним чином перепросив та пообіцяв компенсувати завдані незручності, зробивши пропозицію, “від якої важко відмовитися”.

Мені шкода, що так сталося, що дві години часу ви недоотримали тих позитивних емоцій, які ви би мали отримати. Я прийняв рішення, що всі, хто був вночі у нас в закладі, і вам не дали можливості відпочити, в неділю ми для вас зробимо безкоштовний вхід, дамо ведучого класного для того, щоб ви отримали емоції, – сказав у своєму зверненні бізнесмен.

Яким чином власник закладу планує вирахувати тих, хто “недоотримав емоцій” через роботу правоохоронців та має право на “компенсацію”, він не уточнив. Натомість зазначив: йому відомо про те, що найближчим часом ситуація, яка сталася учора вночі, може повторитися.

Ось така в нас демократія, на жаль, на сьогоднішній день, шановні друзі, – ні сіло ні впало закінчив пан Вікарчук своє звернення.   

І побажав усім здоров’я.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter