Новини
Інфраструктура

На Кам’янеччині запланували ремонтів майже на 7 мільярдів гривень

У рамках програми “Велике будівництво” у Кам’янці-Подільському та районі планують відремонтувати один з відомих мостів міста та низку автошляхів протяжністю понад 100 кілометрів.

Про запланований ремонт мосту «Лань, що біжить» повідомили у прес-службі міської ради. Наразі, як йдеться в інформації, щодо цього об’єкта розробляють проєктно-кошторисну документацію. Також у міськраді зазначають, що “для цього буде виділено близько 4,5 млрд грн”, проте не уточнюють, на що саме виділять таку суму – чи на повний обсяг робіт, чи тільки на розробку документації.

Також заплановано поточний та капітальний ремонти дороги на відрізку від мосту «Лань, що біжить» до с. Атаки Хотинського району. Днями на це виділили 51,2 млн грн.

Ці кошти спрямовано на ремонт частини дорожнього полотна протяжністю близько 5 кілометрів, що проходить через с. Колибаївка. Саме ця ділянка першочергово підлягає ремонту, – повідомляють у міській раді.

Крім відновлення мосту та прилеглого до нього автошляху, передбачено ще такі роботи на Кам’янеччині:

  • оголошено тендер на розробку ПКД на здійснення поточного ремонту автомобільної дороги державного значення Т-2317 «Кам’янець-Подільський – Стара Ушиця» протяжністю 45 кілометрів. Вартість самих ремонтних робіт, які мають бути розпочаті цьогоріч, а завершені до кінця 2022 року, – приблизно 950 млн грн;
  • виділено кошти на поточний ремонт автомобільної дороги державного значення Р-48 «Кам’янець-Подільський – Сатанів» протяжністю 50 кілометрів. Вартість робіт складає 1,1 млрд грн. Згідно з планом, роботи мають бути завершені в грудні 2021 року;
  • на фінансування відрізка «Гуків – Кам’янець-Подільський» передбачено вже 270 млн грн. Роботи теж планується завершити до грудня 2021 року;
  • отримано кошти на ремонти доріг: «Рихта – Завалля» протяжністю 5 кілометрів – 22 млн грн; «Стара Ушиця – Колодіївка» протяжністю 5,3 кілометра – 25 млн грн; «Слобідка-Кульчієвецька – Врублівці» протяжністю 2,3 кілометра – 10 млн грн; «Залісся – Свіршківці» протяжністю 5 кілометрів – 23 млн грн; «Зеленче – Заставля» – 22 млн грн.


Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter