Новини
Інфраструктура

У громадах Хмельниччини триває боротьба з наслідками негоди

У Красилівській громаді до прибирання снігу долучилися місцеві мешканці та аграрії. У Шепетівці роботи контролює особисто міський голова. У Нетішині містянам небайдужі перехожі допомагають вибиратися зі снігових заметів.

Красилів

У Красилівській міській раді розповіли, як завдяки зусиллям аграріїв дороги громади оперативніше розчищають від снігу.

До очищення сільських територій від снігу й забезпечення належних умов пересування по сільських дорогах громади долучились орендарі сільськогосподарських земель, – повідомляють у прес-службі міськради.

Завдяки допомозі фермерів, які випустили на засніжені дороги свою техніку, звільнили шляхи у старостинських округах: Веселівському; Волицькому; Дружненському; Западинецькому; Кульчинівському; Лагодинецькому; Манівецькому; Митинецький; Печеському; Чепелівський; Чернелівському.

Роботи з прибирання снігу у громаді відбуваються як вдень, так і вночі.

Також взяли лопати в руки та прийшли на допомогу комунальникам дехто із місцевих мешканців. Про результати своєї роботи розповіли згодом у соцмережах.

Шепетівка

Міський голова Шепетівки розповів про ситуацію в місті:

Ситуація складна. Знов випало до 20 см снігу, техніка працює з ночі. Робимо все можливе, щоб охопити віддалені райони. Наразі снігоочисна техніка працює в районі “Шанхаю”, одна одиниця рухається в район “Верховини”, розпочато роботу на “Пліщинському масиві”.

Віддалені вулиці міста також стоять у черзі на прибирання. До слова, міський голова зазначив, що ініціював виділення відшкодування вартості пального для партнерів-благодійників.

Планують також додатково пустити техніку на територію КНП “Шепетівська багатопрофільна лікарня”. Роботи з розчищення снігу там проводитимуть увечері, коли зменшиться кількість припаркованих авто, доріжки очищають під лопату.

Надійшов сигнал, що потрібно попрацювати на Парковій площі зі сторони Героїв Небесної Сотні, біля Центру зайнятості грузнуть автомобілі. Направив туди трактор. Зупинки та хідники самотужки “рятують” двірники, – написав Віталій Бузиль.

Також очільник міста зазначив: за прогнозами увечері у місті знову чекають снігопаду, тож комунальники готуються до робочої ночі.

До шепетівчан міський голова вчергове звернувся із проханням не залишати автомобілі на ніч на узбіччях доріг, аби полегшити роботу комунальникам.

Нетішин

Мешканка міста атомників Лариса розповіла, як завдяки небайдужим землякам змогла вибратися зі снігової пастки, в яку потрапила зранку:

Багато доріг у вуличках ще не прочищені і автомобілем досить важко проїхати. Я виїхала відвезти дочку до школи, і біля «Панорами» у «годину пік», приблизно 7.40)) на дорозі застрягла у наметі своїм авто. Але дуже швидко на допомогу прийшли три чоловіки, які допомогли виштовхати авто з замету. У важких та іноді і екстремальних умовах)) дуже приємно, коли сторонні люди приходять на допомогу, дуже важливо, що чоловіки залишаються справжніми чоловіками. Хочу подякувати цим чоловікам за допомогу!!!

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter