Новини
Культура

У Хмельницькому відбудеться концерт, якого глядачі чекали майже рік

Хмельничани, які придбали квитки на концерт Національного балету Грузії “Сухішвілі”, що мав відбутися наприкінці березня минулого року, зможуть побачити очікуваний виступ артистів на початку березня місяця року поточного.

Попри те, що карантин в Україні все ще триває, у Хмельницькій обласній філармонії готові зустріти поціновувачів балетутих, хто не лише придбав квитки на концерт рік тому, а й зберіг їх та очікував виступу улюблених виконавців попри все.

Минулого року концерт Національного балету Грузії “Сухішвілі” був запланований на 25 березня. Майже через рік артисти таки доїдуть до Хмельницького та подарують містянам незабутні хвилини автентичного танцю.

Задля дотримання карантинних вимог, один концерт розділять на два, аби всі глядачі могли розміститися у залі в шаховому порядку, заповнивши глядацьку залу на дозволені 50%.

Квитки, придбані на концерт балету “Сухішвілі”, що мав відбутися 25 березня 2020-го, цього року будуть дійсні 1 Березня – о 17:00 та 20:00.

Як розміщуватимуть глядачів у залі

Власників квитків на парні ряди  (2, 4, 6 ….) та ряди 0Б і 18Б запрошують відвідати концерт 1 березня о 17.00.

Тих, хто має квитки на непарні ряди (1, 3, 5 ….) та ряди 0А і 18А, очікують на концерті о 20:00.

Аби забезпечити соціальну дистанцію, ті, хто мають квитки на парні місця (2, 4 ,6, …) ряду, залишаться на своїх місцях. Ті, у кого квитки на місця непарні (1, 3, 5, …) сидітимуть на один ряд вперед.

Аби спростити хмельничанам процедуру розміщення, у залі працюватимуть волонтери.

Балет “Сухішвілі” – це…

ІСТОРІЯ. Національний балет Грузії був заснований подружжям Іліко Сухішвілі та Ніно Рамішвілі у 1945 році. Протягом понад 75 років балетом керували нащадки династії Сухішвілі, завдяки чому збереглися традиції та хореографія, що відрізняють автентичний стиль танцю відомого грузинського балету:

  • I покоління (1945 – 1985) – Ніно Рамішвілі та Іліко Сухішвілі.
  • II покоління (1985 – 2000) – діти Тенгіз та Інга Сухішвілі.
  • III покоління (з 2000 року і до сьогодні) – онуки Ніно та Іліко Сухішвілі.

КОЛЕКТИВ. Спочатку колектив складався із 35 танцюристів. Перші концерти пройшли у Грузії. Починаючи з 1948 року, балет виїжджає до Європи й далі за кордон. Так розпочинається їхня світова слава. У Сполучених Штатах балет визнали найкращим шоу на Бродвеї. У 1967 році він знов здобув визнання, цього разу як народний колектив, що виступив на сцені La Scala в Італії, де завісу підіймали 14 разів! Так балет народного танцю із Грузії підкорив світ.

На сьогодні у складі колективу – понад 500 танцюристів. За час існування балет та його репертуар неодноразово змінювався. Але автентичність, колорит та основні ознаки лишились незмінними. Одна з особливостей балету – власний оркестр, під музику якого і розгортається історія Грузії на сцені.

ХОРЕОГРАФІЯ. Програма концерту насичена, триває близько двох годин і містить у собі майже всі різновиди танцю та культурні особливості різних регіонів Грузії. Постановки відрізняються складністю хореографії та сценічних елементів, масовістю та яскравим колоритом. (Джерело – Вікіпедія)

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter