Новини
Кримінал

Двох уродженців Хмельниччини підозрюють у вандалізмі щодо пам’ятника Бандері

Справою честі назвав пошуки зловмисників, які вчинили наругу над пам’ятником лідеру ОУН Степану Бандері, очільник поліції Львівщини. За тиждень особи вандалів встановили. Двох молодиків, які є уродженцями Хмельницької області, затримали. За місцем їх проживання провели санкціоновані обшуки, під час яких вилучили речові докази, що підтверджують їх вину.

Надзвичайна подія сталася у Львові на вулиці на вулиці Митрополита Ангеловича 5 лютого опівночі. Про прояв вандалізму повідомив у соцмережах заступник міського голови Андрій Москаленко.

Вночі невідомі облили пам’ятник Степану Бандері невідомим розчином. Вже зараз працівники районної адміністрації займаються відновлення і очисткою пам’ятника. Також скерували відповідну заяву в поліцію. З’ясовуємо всі деталі, – написав тоді посадовець.

Зафіксували подію камери спостереження. Відео виклали у спільноті Гаряча лінія міста Львова.

Камери відеоспостереження Управління безпеки міста ЛМР зафіксували як о 00:13, 5 лютого, дві людини кидали пакети з фарбою в пам`ятник Степанові Бандері, – прокоментували відео.

Згодом у мережі з’явилися фото пам’ятника, який комунальники оперативно відчистили від фарби.

За пошуки зловмисників взялися львівські правоохоронці, співробітники Служби безпеки України та прокуратури. Як зазначив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Василь Віконський, який з 2018 до 2019 року керував правоохоронцями Хмельниччини, “розкриття цього цинічного злочину стало справою честі для правоохоронців”.

За тиждень обох вандалів вирахували та затримали. У злочині підозрюють двох мешканців Хмельницької області, 19 та 24 років, які є студентами одного зі львівських вишів.

За місцем проживання підозрюваних у злочині (за який, у разі доведення вини, молодикам загрожує обмеження волі на строк від 4 до 5 років або позбавлення волі від 4 до 7 років) провели обшуки із залученням спецпризначенців. Під час обшуків вилучили речові докази.

Обом затриманим повідомили про підозри, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи, повідомляють у поліції Львівщини.

Також за словами голови Львівської ОДА Максима Козицького, наразі тривають пошуки особи, яка може бути ймовірним замовником злочину.

До слова, пам’ятник Степану Бандері у Львові не вперше потерпає від рук вандалів. 2019 року невідомі особи намалювали на постаменті символіку СРСР.

Не оминають “увагою” пам’ятні знаки і в Хмельницькому. Днями невідомі особи нанесли зображення свастики на стіні під пам’ятною дошкою, встановленою на місці гетто, де в 1941-1942 роках знищили 16000 євреїв.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter