Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині зі снігових заметів тричі витягали пасажирські автобуси (ФОТО, ВІДЕО)

Допомога надзвичайників сьогодні, 12 лютого, знадобилася не лише водіям автобусів. Зі снігового полону рятувальники звільнили хлібовоз та декілька легковиків. Загалом протягом дня надзвичайники врятували близько 60 осіб.

Хмельницький

Вранці в обласному центрі на вулиці Тилова у снігову пастку потрапила автівка, що розвозить хліб. За допомогою техніки підвищеної похідності надзвичайники відбуксирували вантажівку на розчищену ділянку дороги.

Кам’янець-Подільський район

Близько 10 ранку рятувальники отримали повідомлення про те, що у сніговому заметі неподалік села Княжпіль Кам’янець-Подільського району застряг пасажирський автобус ПАЗ-3205, в якому перебуває 10 пасажирів.

Рятувальників 5 Державної пожежно-рятувальної частини відбуксирували автобус на не переметену снігом ділянку дороги, після чого водій зміг самостійно продовжити рух.

Дорогою до місця розташування підрозділу у селі Кульчіївці рятувальники також допомогли водію легкового автомобіля, який злетів у кювет. На момент аварії в автівці було 2 людей.

Старокостянтинівський район

Шкільний автобус, в якому перебувало 22 особи, з яких 15 – діти, потрапив у замет в середині дня між селами Лажева та Баглаї. Вибратися зі снігового полону водій самостійно не зміг, тож і тут довелося кликати на допомогу рятувальників.

Рятувальники старокостянтинівського чергового відділення 19 Державної пожежно-рятувальної частини на місці пригоди за допомогою інженерної техніки витягнули автобус із замету.

На зворотній дорозі між селами Баглаї та Веснянка надзвичайники витягнули зі снігу легковик, в якому було 3 людей, в тому числі, одна дитина.

Старосинявський район

Витягнули зі снігу та відбуксирували на розчищену ділянку дороги автомобіль ВАЗ-2106 поблизу села Мисюрівка Старосинявського району бійці 34 Державного пожежно-рятувального поста.

Волочиський район

В середині дня до Служби порятунку «101»  надійшло повідомлення про те, що внаслідок складних погодних умов на автодорозі між селами Писарівка та Гайдайки Волочиського району до кювету потрапив автобус, у якому перебувало 19 людей.

На допомогу вирушили бійці ДСНС з смт Війтівці. Як з’ясувалося на місці події, крім автобуса на цій ділянці дороги було ще два автомобілі, які потрапили у снігові замети та не могли самостійно виїхати.  

Спершу надзвичайники витягнули на дорогу рейсовий автобус, після чого надали допомогу й іншим водіям.

Загалом під час проведення робіт надзвичайники витягнули три транспортних засоби, у яких ризикували замерзнути 23 людини.

За матеріалами ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter