Новини
Суспільство

У Хмельницькому припарковані автомобілі ускладнюють життя водіям та пожежникам

Через хаотичне паркування у дворі багатоповерхівки надзвичайники не змогли оперативно почати гасити пожежу. Вранці у центрі міста рух транспорту було заблоковано протягом тривалого часу. Вдень водіям тролейбусів доводиться зупиняти транспорт та виходити на дорогу, аби перевірити, чи зможе проїхати великогабаритна машина між приватними автомобілями.

Після того, як комунальники міста почистили дороги від снігу, проїжджі частини, і без того інколи надто вузькі для тієї кількості транспорту, який курсує вулицями міста, стали ще вужчими. Не вивезений, а відгорнутий на бордюри сніг не дає можливості водіям припаркувати свої автомобілі впритул до тротуарів, відтак для решти транспорту місця для проїзду залишається ще менше, ніж раніше.

Ранок для хмельничан, які діставалися у справах маршрутом, що пролягав через вулицю Подільську, почався зі стояння у 40-хвилинній пробці. Через те, що на відрізку вулиці між Соборною та Проскурівського підпілля одна з машин була припаркована не зовсім рівно, на дорозі не змогли розминутися тролейбус та великогабаритний автобус, які рухалися назустріч один одному.

Схожі проблеми регулярно виникають і на Соборній, де рух односторонній. Проте машини, припарковані вздовж тротуарів, так само регулярно блокують рух тролейбусів. Водіям доводиться зупинятися, виходити на вулицю та “на око” оцінювати, проїде величезна машина крізь отвір, що їй залишили, чи ні. Іноді пробратися крізь автомобілі вдається, іноді, особливо старим тролейбусам, ні.

Так, стоянка біля ЦНАПу, на якій раніше припарковані автомобілі не заважали руху іншого транспорту, перетворилася на сніговий склад, через що навскоси припаркований автомобіль, особливо габаритний, ускладнює рух іншого, теж габаритного транспорту.

Не просто доводиться і рятувальникам. Вчора, 11 лютого, близько восьмої вечора у багатоповерхівці на вулиці Залізняка, що у мікрорайоні Озерна, виникла пожежа у квартирі на 4 поверсі дев’ятиповерхівки. Надзвичайники, які прибули на місце події, не змогли негайно почати гасити вогонь – на заваді стали хаотично розставлені у дворі будинку приватні авто. Тож рятувальники заледве змогли розмістити спецтехніку у дворі будинку, повідомляють у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Відео з місці пожежі показали у соцмережах хмельничани.

Шановні водії! Сніг і мороз – не причина дбати лише про свій комфорт, та залишати автомобілі там, де зручно виключно вам. Зважайте на інших учасників руху та паркуйтеся правильно.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter