Новини
Освіта

У школах Хмельницького очне навчання не зупинятимуть через негоду

Відправляти учнів на дистанційне навчання, як це зробили в інших містах, в обласному центрі не планують. На думку влади, погода не стане тим вирішальним фактором, який би змусив вносити корективи у навчальний процес у школах обласного центру.

Через складні погодні умови на кілька днів призупинили навчальний процес у деяких школах Львова, у Києві не працюють ні школи, ні дитячі садки. У Хмельницькому ж влада не бачить потреби коригувати навчальний процес та повертати школярів на “дистанційку”.

Ми, вивчаючи ситуацію, прийшли до висновку, що і так ми дуже багато втратили через обмеження можливостей навчатися. Тому погода у Хмельницькому не буде на заваді для того, щоб навчалися діти. Ми не вводили ніяких змін у навчальний процес. Діти в Хмельницькому будуть у ці дні навчатися. Звичайно, негода буде вирувати, але я думаю, що вона таким якимось переборним фактором для того, щоб діти змогли потрапити в школу і здобувати освіту очно, – прокоментував каналу Місто заступник міського голови Михайло Кривак.

Щоправда, посадовець, схоже, випустив з виду, що, крім негоди, у Хмельницькому є ще одна проблема, яка ускладнює життя як дорослих, так і малих хмельничан. Мешканці обласного центру продовжують нарікати на роботу громадського транспорту та розповідають про те, з якими труднощами у години пік їм доводиться діставатися до місць роботи та навчання і назад.

Тим часом у центрі Хмельницького після обіду зупинився громадський транспорт. Як повідомляє Перший Подільський, контактний дріт не витримав «погодної напруги» та обірвався. Транспорт у центрі міста зупинився щонайменше на 40 хвилин.

Попереду вихідні, тож школярі обласного центру на два дні залишаться у теплих домівках. Наступного тижня, за прогнозами, у Хмельницькому знову буде морозно. Незначне потепління очікується в понеділок.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter