Новини
Надзвичайні події

За добу рятувальники Хмельниччини звільнили зі снігових заметів 77 автомобілів

Упродовж доби 12 та до 8:00 13 лютого внаслідок несприятливих погодних умов на окремих ділянках автошляхів області виникли снігові замети та ожеледиця, що ускладнило рух автотранспорту. Рятувальники області здійснили 45 виїздів для надання допомоги людям, які стали заручниками негоди. Всього зі снігових заметів звільнили 77 автомобілів, в яких перебувало понад 230 людей

Серед техніки, яку витягували рятувальники, – 1 шкільний та 2 рейсових автобуси, 10 вантажівок, 62 легкових автомобілі та 2 карети “швидких”, у яких перебували 233 громадянам, 20 з яких — діти.

Одна із карет «швидких» поспішала на допомогу породіллі в село Чорна. Проте потрапила у снігову пастку. На допомогу прибули рятувальники Старокостянтинова, які дісталися до жінки на пожежному автомобілі та доправили її до карети швидкої.

Окрім того, фахівці Служби порятунку допомогли доправити додому дітей, які поверталися з Китайгородського ліцею, що у Кам’янець-Подільському районі. Внаслідок заметів шкільний автобус не зміг проїхати. За допомогою автомобіля підвищеної прохідності ДСНСівці доправили 13 дітей до сіл Вихватнівці та Демшин.

Також, надавалася допомога у розчищенні доріг між селами Велика Калинівка, Черепова, Черепівка та Малашівці Хмельницького району. Загалом прочищено 15 кілометрів сільських доріг.

До ліквідації наслідків негоди було залучено 46 одиниць пожежно-рятувальної та інженерної техніки і 154 надзвичайники.

ДСНС звертається до власників транспортних засобів: утримайтеся від подорожей автомобілями у період негоди та не залишайте транспортні засоби вздовж доріг, аби спецтехніка комунальних служб могла вчасно та якісно очистити дороги та тротуари від снігу!

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter